x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tratamente naturiste. Cireşele - hrană pentru creier. Efectele incredibile ale acestor fructe asupra sănătăţii. 6 remedii miraculoase

Tratamente naturiste. Cireşele - hrană pentru creier. Efectele incredibile ale acestor fructe asupra sănătăţii. 6 remedii miraculoase

04 Iun 2016   •   17:56
Tratamente naturiste. Cireşele - hrană pentru creier. Efectele incredibile ale acestor fructe asupra sănătăţii. 6 remedii miraculoase

Unele dintre cele mai sănătoase fructe pentru organism, delicioasele cireşe sunt extrem de eficiente pentru bunăstarea fizică şi mentală. Nu e de mirare că sunt folosite cu succes pentru diferite tratamente naturiste.

Foarte bogate în antioxidanţi, cireşele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, continând vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu şi potasiu. Aceste fructe conţin o cantitate importantă de betacaroten (conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât căpşunile şi afinele) şi melatonina.

Consumul a două cești de cireşe proaspete pe zi contribuie, conform studiilor, la scăderea concentrației de acid uric cu 15% și la reducerea concentrației de proteina C reactivă, care este un marker al inflamației.


Foarte sărace în calorii (un bol de cireşe are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre), dar cu un conținut mare de fitonutrienți, cireşele furnizează organismului o serie întreagă de beneficii, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, precum şi la prevenirea şi tratarea multor afecţiuni, printre care amintim:

1. Reglează tensiunea arterială
Cireșele au un conținut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguină în mod natural. Potasiul echilibrează fluidele din corp, compensând efectul de creștere a tensiunii arteriale al sodiului. Pe de altă parte, aceste fructe conțin și o mică cantitate de quercetină, un antioxidant care ajută la menținerea supleții vaselor sanguine.

2. Combat durerile de cap, durerile musculare şi previn artrita

.......................

Află mai mult despre cum poți folosi cireșele pentru a preveni sau vindeca diferite afecțiuni medicale. Care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste.

Te-ar mai putea interesa si:

10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a spus. Atenție, îți vor da lacrimile!

×