x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Trusa medicala, aliat in vacanta

Trusa medicala, aliat in vacanta

30 Iun 2004   •   00:00

Stim unde mergem in vacanta, bagajul este pregatit... Si totusi a mai ramas ceva nerezolvat. Trusa de medicamente. Ce medicamente luati la voi in asa fel incat sa nu ratati vacanta va spune specialistul nostru.

MAGDA MARINCOVICI

Trusa de medicamente trebuie adaptata duratei si destinatiei vacantei. Astfel, sunt persoane care n-au probleme de sanatate si care trebuie sa aiba la indemana o serie de medicamente care sa le ajute atunci cand apar necazuri inerente oricarui concediu: tulburari digestive, dureri de cap, intepaturi de insecte...

REGULI GENERALE. Sunt preferabile medicamentele sub forma solida, administrate oral (comprimate). In schimb, pentru copii sunt indicate medicamentele lichide, insa acestea vor fi tinute in conditiile mentionate in prospecte pentru a-si pastra calitatile. De asemenea, supozitoarele nu vor fi tinute la temperaturi ridicate. Medicamentele vor sta permanent in cutia lor si nu vor fi amestecate unele cu altele.

Profesor doctor farmacist Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, spune ca in trusa de vacanta vom lua doar medicamente eliberate de farmacii fara reteta, care au un numar restrans de efecte secundare.

MEDICAMENTE. In trusa de vacanta (pe langa prezervative, creme solare si produse contra tantarilor) vom pune medicamente indicate in tulburari digestive (antidiareice, laxative, antispetice digestive), antitermice, contra durerilor de cap, antiinflamatoare sub forma de alifii sau suspensii mentolate care calmeaza locurile intepate de insecte. Vom mai completa trusa cu spirt medicinal, iod, fese, vata, comprese sterile, vitamina C, aspirina, paracetamol.

Farmacistul Dumitru Lupuleasa ne sfatuieste sa fim atenti in ceea ce priveste antibioticele. Aceasta categorie de medicamente are un regim special. Se iau numai la indicatia medicului. Noi s-ar putea sa luam un antibiotic care nu este recomandat suferintei pe care o avem sau s-ar putea sa fie indicat, dar sa nu avem cantitatea necesara. Si intr-un caz si in celalalt contribuim doar la agravarea suferintei.

Atentie bolnavii cronici!

Profesorul Dumitru Lupuleasa recomanda bolnavilor cronici ca, inainte de a pleca in vacanta, sa consulte medicul. El va stabili care este locul cel mai potrivit pentru petrecerea concediului si va administra pacientului sau medicatie suficienta pentru intregul sejur. Este foarte important sa aveti tratamentul la dumneavoastra, deoarece sunt medicamente care se elibereaza intr-un regim special si fara ele starea dumneavoastra de sanatate se poate deteriora grav. Vizita la medic este obligatorie si in cazul persoanelor care au stabilit sa-si petreaca vacanta intr-o tara cu clima deosebita. In functie de destinatie veti face o serie de vaccinuri obligatorii pentru a vi se permite trecerea frontierei. Evident, medicamentele care le veti pune in trusa vor fi recomandate, dupa criterii precise, de catre medic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicamente trusa