x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un cocteil contra racelii

Un cocteil contra racelii

05 Mar 2004   •   00:00

Un cocteil preparat din echinacee, propolis si vitamina C permite diminurea pericolului si intensitatii infectiilor respiratorii, mai ales la copii.

El merita aplicat mai ales ca la confluenta dintre iarna si primavara se inregistreaza un nou varf al racelilor de sezon.
MAGDA MARINCOVICI

Recent, revista "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine" a publicat rezultatele unui tratament naturist contra infectiilor respiratorii. Tratamentul se bazeaza pe un preparat pe baza de echinacee, planta cu multiple proprietati imunostimulative, propolis si vitamina C. Acest veritabil cocteil obtinut dintr-o planta, o substanta produsa de albine si o vitamina reuseste sa lupte foarte bine cu racelile, rinitele si alte tulburari ale cailor respiratorii superioare. Acest tratament devine si mai interesant in aceasta perioada cand din cauza deficitului de vitamine si a variatiilor bruste de temperatura mai ales copiii si varstnicii racesc foarte repede.

Tratamentul este conceput, testat si propus de un grup de cercetatori israelieni. Ei au administrat tratamentul unui lot format din 328 de copii, cu varste cuprinse intre 1 si 7 ani. Preventiv, tratamentul a durat trei luni, zilnic trei doze. In cazul copiilor cu infectii respiratorii tratamentul a constat in doze mai mari luate de patru ori zilnic. Cercetatorii israelieni au ajuns la concluzia ca in cazul micutilor pacienti care au urmat acest tratament preventiv pericolul de a raci s-a diminuat de doua ori. Si chiar in cazul copiilor care prezentau deja afectiuni respiratorii, acest episod a fost mult mai redus ca timp si severitate. Astfel, numarul zilelor cu febra a scazut foarte mult.

Antibiotic natural

Echinaceea este o planta recunoscuta pentru calitatile ei in perioada de convalescenta sau in cazul bolilor copilariei si al prevenirii complicatiilor. Ea este indicata in guturai si gripa, pentru efectul imunostimulator global si pentru ca este bine tolerata. Echinaceea e utila in perioadele de convalescenta sau in cazul bolilor copilariei, restabilind capacitatea imunitara normala a organismului si prevenind complicatiile sau recidivele. Propolisul este recoltat de albine mai ales din muguri florali. Albinele il folosesc ca material de constructie captusind stupul pentru a-l apara de bacterii, virusuri si ciuperci. Este cel mai puternic antibiotic natural, cu spectru larg. El contine: flavone, substante incluse in lantul enzimatic de oxido-reducere, si flavonoli cu efect antibiotic. Propolisul are o puternica actiune antialgica, este cicatrizant, antioxidant si are efecte antimicrobiene (bactericide si bacteriostatice) cu totul remarcabile.

Vitamina C

Consumul de vitamina C poate ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor coronariene, a cancerului si cataractei. De asemenea, poate scurta durata unei raceli si face sa dispara unele dintre senzatiile de disconfort asociate unei raceli, cum ar fi nasul infundat. Surse de vitamina C le reprezinta: papaya, broccoli, portocale si suc de portocale, capsuni, kiwi, pepene galben, suc de grapefruit, mango, ardei gras, coacaze. Expertii in medicina alternativa recomanda consumul de 1,5 pana la 4 grame de vitamina C inca de la primele semne ale racelii. Daca vei astepta chiar si numai 12 ore, virusii vor avea suficient timp sa se raspandeasca in tot organismul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă