x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un leac pentru cancerul pancreatic. Terapia revoluționară e în curs de omologare în America

Un leac pentru cancerul pancreatic. Terapia revoluționară e în curs de omologare în America

de Simona Lazar    |    30 Iul 2014   •   23:45
Un leac pentru cancerul pancreatic. Terapia revoluționară e în curs de omologare în America

O nouă combinație de medicamente - vaccinul CRS-207 și GVAX Pancreas - ar putea fi aprobată în curând în Statele Unite, ca fiind cea mai revoluționară terapie a cancerului pancreatic, cu efecte vizibile inclusiv în ce privește cancerul care a dezvoltat deja metastaze. Autoritățile de reglementare americane au anunțat că, deși o astfel de aprobare durează de obicei ani întregi, dată fiind gravitatea bolii pentru care această terapie e necesară, se vor face eforturi pentru ca documentele să fie finalizate în doar câteva luni.

Terapia a fost dezvoltată pe baza datelor strânse în urma a două studii, la care au participat 93 de pacienți cu cancer pancreatic metastatic, care nu au răspuns la alte tratamente. Cercetările au dovedit că pacienții care au primit medicamentul GVAX Pancreas împreună cu vaccinul împotriva cancerului CRS-207 au răspuns mai bine la tratament decât cei care au primit numai GVAX. Acest tratament are în principal rolul de a stimula sistemul imunitar, ducând la prelungirea vieții bolnavilor cu cancer pancreatic metastatic.  

citește articolul integral AICI

×
Subiecte în articol: felicia cancer