x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Urinarea incomoda

Urinarea incomoda

de Florin Condurateanu    |    30 Sep 2005   •   00:00
Urinarea incomoda

Medicina a stabilit ca infectiile urinare in zona superioara a aparatului renal, adica infectiile ce au cuprins tesutul rinichiului, sunt forme mai grave, dar mai rare. Infectiile urinare joase, cele ce se localizeaza de la rinichi in jos, sunt mai frecvente si mai putin periculoase. Asistent universitar doctor Razvan Ionescu, medic primar la Clinica de Medicina Interna de la Spitalul Colentina, explica aceste infectii urinare joase care se intalnesc mai des la femei, pentru ca aparatul urinar al femeii favorizeaza prin anatomia lui instalarea coloniilor de bacterii. Cistita este infectia localizata la vezica urinara, o infectie ce produce inflamatia vezicii si ea este cea mai des intalnita.

Care sunt factorii favorizanti care deschid calea infectiilor urinare joase? In primul rand modificarile aparute in sistemul de aparare a organismului stiut fiind ca diabetul, ciroza, abuzul de alcool scad imunitatea omului. Apoi, pietrele formate in aparatul urinar, ca si inflamatiile prostatei favorizeaza aparitia infectiilor urinare. Si asta fiindca, atunci cand urina balteste si nu se evapora normal, se creeaza conditii propice activitatii bacteriilor. Si malformatiile congenitale pot creste riscul de infectii urinare joase. Dupa cum si suferinte in sfera genitala pot cauza infectiile urinare.

Care sunt simptomele ce anunta o infectie urinara joasa? In primul rand o senzatie neplacuta la urinare cum ar fi usturimea, uneori durerea, urinari foarte dese, urina cu miros neplacut, mai putin limpede, uneori chiar rosiatica din pricina urmelor de sange. Adesea se instaleaza si o stare febrila de pana la 38 de grade. Un tratament cu antibiotice intins pe 7-10 zile va stinge infectia urinara joasa.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă urinare