x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Vaccinarea anti-HPV, amânată cu o zi

Vaccinarea anti-HPV, amânată cu o zi

23 Noi 2009   •   00:00

Concediul fără plată impus medicilor a amânat cu o zi începerea vaccinării antiHPV. Iniţial, se stabilise ca elevele de clasa a VI-şi a VII-a să fie vaccinate începând cu data de 23 noiembrie (prima doză), urmând ca în lunile ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doză.

Conform Amaliei Canton, director general în Ministerul Sănătăţii, citat de Realitatea TV, printre motivele care au stat la baza amânării începerii vaccinării se numără faptul că "Inspectoratele şcolare au comunicat cu întârziere numărul total al fetiţelor în vârstă de 12 şi 14 ani, dar şi faptul că mulţi dintre medicii vaccinatori sunt în concediul fără plată, impus bugetarilor". De asemenea, nu s-au stabilit nici şcolile în care se va merge, a mai spus Amalia Canton.  
Fetiţele vor fi vaccinate de către medicul şcolar sau, după caz, de către medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă. Înainte de vaccinare, fiecare elevă va fi evaluată de către medicul vaccinator, iar ulterior administrării injecţiei, va fi supravegheată timp de 15 minute. Aproximativ 52% dintre părinţi sunt de acord ca fetele lor să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin.
Vaccinarea nu este obligatorie, părinţii având posibilitatea de a anunţa verbal dacă se opun.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă