x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/INFO

VIATA SANATOASA/INFO

28 Noi 2004   •   00:00

29 noiembrie 2004
CAFEINA COMBATE CALVITIA. Profesorul Peter Elsner sustine ca o substanta extrasa din ceai si cafea are efect in cazul barbatilor cu radacina firului de par foarte sensibila la testosteron. Asta nu inseamna ca bautorii de cafea sunt scutiti de chelie. Pentru a avea efect, cafeina trebuie aplicata la radacina parului. Adolf Klenk, cercetator in domeniul produselor cosmetice, explica: "Ar trebui sa bem intre 60 si 80 de cesti de cafea pe zi pentru ca la radacina firelor de par sa ajunga cantitatea necesara de cafeina". Barbatii care se tem ca vor cheli ar trebui sa inceapa sa-si trateze scalpul cu cafeina inca din tinerete.

NICOTINA. Un singur puf si nicotina ajunge la creier in numai 10 secunde. Nicotina actioneaza direct asupra inimii, schimband frecventa cardiaca si tensiunea arteriala, avertizeaza specialistii. In concentratii mari, nicotina este letala, o singura picatura de nicotina pura, pusa pe limba, fiind suficienta pentru a ucide o persoana. Nicotina este atat de toxica incat, de secole, este folosita ca pesticid. Tigarile pot crea o dependenta la fel de mare ca heroina sau cocaina. Practic, daca fumezi mai mult de 10 tigari pe zi, esti dependent de nicotina. Pe langa crearea dependentei, studii recente arata ca nicotina are si alte efecte negative: ea ucide celulele creierului si impiedica formarea altora noi in regiunea creierului implicata in memorie. Acest fapt ar putea explica problemele cognitive ale fumatorilor. Puterea dependentei este atat de mare incat unii fumatori nu renunta la tigara nici dupa ce au trecut printr-o operatie cauzata de efectele tabagismului, iar 50% dintre pacientii cu cancer la plamani reiau fumatul.

HOMEOPATIA. Acest tip de medicina este recomandat in caz de convalescenta, oboseala, stres, tulburari de somn. La copii, este foarte utila in cazul eruptiei dintilor, in guturai, dureri abdominale, probleme ale pielii sau alergii. In adolescenta, ea trateaza dezechilibrele hormonale, probleme de crestere si dezvoltare, cefaleea, acneea, tulburari de concentrare si a randamentului la scoala, anorexia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă nicotina