x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Zahărul creşte riscul de Alzheimer

Zahărul creşte riscul de Alzheimer

24 Iul 2018   •   17:51
Zahărul creşte riscul de Alzheimer

Doar două linguriţe de zahăr adăugate în ceai, în fiecare zi, cresc riscul de Alzheimer, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Dulciurile sau băuturile îndulcite cresc riscul de Alzheimer cu 54%. Consumul unei căni de suc îndulcit creşte riscul de demenţă cu 47%, se mai arată în studiu.

“Prea mult zahăr duce la diabet de tip 2, iar alte cercetări au identificat diabetul de tip 2 ca fiind un factor de risc care duce la demenţă”, a spus  cercetătorul de la Societatea pentru Alzheimer, Dr Doug Brown.

“Studiul readuce în faţă aceste dovezi, sugerând că excesul de zahăr poate creşte riscul de Alzheimer, iar toate tipurile de zahăr – de la sucul de fructe la limonadă – au acelaşi impact. Prin reducerea sucurilor acidulate, dulciurilor şi prăjiturilor, şi printr-o dietă variată şi echilibrată, vom fi capabili să ne reducem riscul de a dezvolta demenţă în viitor”, a mai spus acesta.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au analizat 2,226 de oameni care nu aveau demenţă, pe o perioadă de şapte ani. La începutul studiului, participanţilor li s-a cerut să completeze un chestionar legat de consumul de zahăr şi dacă adaugă sau nu zahăr alimentelor şi băuturilor pe care le consumă.

Dintre cei 2,226 de participanţi, 429 au dezvoltat Alzheimer în timpul studiului.

 

×
Subiecte în articol: zahăr alzheimer pericole demenţa