x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism

Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism

30 Mar 2018   •   07:19
Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism

Diferenţe de 15, 20 de grade în mai puţin de două zile creează reale probleme de adaptare organismului nostru. Nu doar lipsa energiei şi moleşeala ne fac sa ne simţim rău, dar pot aparea infecţii, boli, răceli şi alte probleme de sănătate. Iată cinci dintre acestea şi ce putem face pentru a le ameliora.

 

Infecţii şi boli ale tractului respirator superior

Conform specialiştilor, avem tendinţa de a ne îmbrăca cel mai adesea necorespunzător. Nu purtăm suficiente straturi de haine sau, dimpotriva, ne inhaimuram excesiv, astfel încât corpul fie se supraîncălzeşte, fie dardaie. Acest lucru poate afecta imunitatea organismului şi poate declanşa infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Când temperaturile fluctuează, cel mai recomandat este sa imbracam haine relativ usoare, care sa ne protejeze de frigul diminetii si care, la orele amiezii, cand aerul de afara se incalzeste, pot fi scoase pentru ca organismul sa respire mai usor

Probleme cronice ale sinusurilor şi gâtului

Instalaţiile de încălzire şi aer condiţionat încearcă să ţină pasul cu temperaturile fluctuante, iar sistemele de încălzire şi răcire alternante pot dezumidifica aerul. Aerul dezumidificat care conţine polen, praf şi mucegai poate accentua pentru problemele severe şi cronice ale sinusurilor şi gâtului, motiv pentru care este important să schimbăm filtrele de încălzire şi aer la fiecare şase luni. Medicii recomandă, de asemenea, achiziţionarea unui umidificator pentru avea nivelul de umiditate optim.

Antena 3

 

×