x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Scorţişoara este bună pentru diabetici (studiu)

Scorţişoara este bună pentru diabetici (studiu)

de Agerpres    |    10 Apr 2014   •   18:41
Scorţişoara este bună pentru diabetici (studiu)

Consumul de scorţişoară acţionează favorabil asupra glicemiei pe stomacul gol şi nivelului de colesterol la pacienţii diabetici. Mai multe studii au pus în evidenţă efectul benefic al scorţişoarei asupra glicemiei şi lipidelor, datorită acţiunii uneia din componentele sale principale, cinamaldehida, scrie passionsante.be.

În cazul diabetului de tip 2 (DT2), acest beneficiu fusese sugerat, însă erau necesare cercetări suplimentare pentru lămurirea lui. O echipă de cercetători de la Western University of Health Sciences din California (SUA) a realizat o meta-analiză, strângând date din studii anterioare considerate credibile. Au fost reţinute circa zece dintre ele, efectuate pe un număr semnificativ de diabetici. La cei care consumau scorţişoară, doza varia între 120 mg şi 6 g.

Rezultatele arată că, după o perioadă cuprinsă între patru şi 18 săptămâni, sub efectul scorţişoarei, glicemia pe stomacul gol a scăzut, la fel şi nivelul colesterolului total, al colesterolului rău şi al trigliceridelor, paralel cu creşterea colesterolului bun.

"Este prematur să recomandăm scorţişoară pentru utilizare clinică pentru că doza optimă, durata tratamentului şi profilul pacienţilor sunt insuficient definite. Practic, în pofida acestor rezerve, consumul zilnic al unei linguriţe de scorţişoară (3 g), alături de tratamentul obişnuit al diabetului, poate fi o opţiune rezonabilă...pentru cine îi apreciază gustul", arată dr Rodi Courie în Journal international de medecine. 

×
Subiecte în articol: scorţişoară alimente diabet diabet