x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Semințele care prelungesc viața

Semințele care prelungesc viața

18 Mar 2016   •   11:40
Semințele care prelungesc viața

De obicei, când vorbim despre seminţe ne gândim la cele de dovleac sau de floarea- soarelui. Dar există mult mai multe soiuri, la fel de sănătoase, prin conţinutul lor bogat în fibre, vitamine, minerale şi grăsimi benefice. Iată de ce e bine să le incluzi în alimentaţia ta zilnică, scrie Libertatea.

Anumite seminţe sunt şi o bună sursă de proteine, fiind indicate celor care sunt vegetarieni sau în perioada postului. Iată seminţele bune pentru sănătate.

– Cânepă. Conţin 10 aminoacizi esenţiali, având 30% proteine pure. În plus, au 40% fibre, cea mai mare cantitate găsită în vreun aliment. Consumul lor previne multe forme de cancer, boli de inimă, Alzheimer sau Parkinson.
– Floarea-soarelui. Sunt bogate în acid folic, dar şi în grăsimi bune, vitamina E, seleniu şi cupru, care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Sunt recomandate şi pentru slăbit fiindcă facilitează digestia şi previn balonarea. Se pot face cure cu seminţe de floarea-soarelui pentru tratarea sterilităţii şi a impotenţei, precum şi pentru combaterea bolilor de rinichi sau de bilă.

Mai multe, pe Libertatea.

×
Subiecte în articol: seminte canepa floarea soarelui