x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Semnele diabetului de tip 2, identificate cu 20 de ani înainte ca boala să se instaleze

Semnele diabetului de tip 2, identificate cu 20 de ani înainte ca boala să se instaleze

05 Oct 2018   •   16:42
Semnele diabetului de tip 2, identificate cu 20 de ani înainte ca boala să se instaleze

Semnele diabetului de tip 2 pot apărea cu peste 20 de ani înainte ca un pacient să fie diagnosticat, potrivit cercetătorilor, notează Daily Mail

Nivelurile periculoase de zahăr din sânge și rezistența la insulină pot fi identificate cu două decenii înainte ca o persoană să fie diagnosticată cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu efectuat pe mai multe de 27.000 de persoane.
Cercetătorii japonezi avertizează că adoptarea unui stil de viață sănătos este necesară imediat ce nivelul de zahăr din sânge începe să crească, pentru a preveni apariția diabetului. 
Cercetătorii de la Spitalul Aizawa, din Matsumoto, au analizat 27.392 de adulți, care nu aveau diabet, între 2005 și 2016. Măsurătorile greutății și ale nivelului de zahăr din sânge au fost făcute la începutul studului. 
Peste cei 11 ani, 1.076 de pacienți au fost diagnosticați cu diabet de tip 2. Rezultatele au arătat că cei predispuși la apariția bolii aveau indicele de greutate corporală ridicat, cât și nivelul ridicat de zahăr din sânge și rezistență la insulină cu 10 ani înainte de a fi diagnosticați. 
Studiul a fost prezentat la conferința Asociației Europeane pentru Studierea Diabetului, în Berlin. 

×
Subiecte în articol: diabet de tip 2 simptome