x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 12 părți ale corpului sunt complet INUTILE

12 părți ale corpului sunt complet INUTILE

de Anca Arambaşa    |    20 Dec 2016   •   18:50
12 părți ale corpului sunt complet INUTILE

O anomalie a organismului uman este aceea că anumite părți ale acestuia de care strămoșii noștri aveau nevoia cândva, nu mai servesc la nimic în zilele noastre, și, uneori, cauzează  serie de probleme. 


Iată care sunt:


1. Măselele de minte


apar undeva între 17 și 25 de ani, dar cei mai mulți dintre noi le scoatem la dentist, pentru că efectiv nu mai este loc în gură pentru ele, oricât de amuzant sună. Se spune că măselele de minte erau folosite de străbuni pentru a mesteca anumite alimente, dar noi nu mai avem nevoie de ele acum. 


2. Mușchii urechilor


În cazul câinilor și a iepurilor, aceștia sunt normali și chiar necesari pentru că simțul auditiv este accentuat și este nevoie să-și miște urechile. La om, sunt inutili.


3. Amigdalele


Amigdalele fac parte din sistemul limfatic, foarte important pentru sistemul imunitar. Ceea ce duce la ideea că sunt inutile este numărul tot mai mare de oameni care și le scot an de an, fără ca sănătatea lor să fie afectată în vreun fel. Au un rol protector, într-adevăr, dar putem trăi fără ele. 


4. Apendicele


Apendicele este atașat intestinului gros, iar funcția lui în organism a împărțit doctorii în două tabere: unii sunt de părere că este extrem de folositor și necesar, în timp ce alții spun că este inutil, de vreme ce persoanele care suferă o operație de apendicită sunt tot mai multe, iar sănătatea lor nu este afectată după ce acest organ este eliminat. 


5. Punctul lui Darwin


Acesta este un pliu mic de piele care formează la 10 la suta din urechile oamenilor. Nu se știe cum s-a format asta, dar unele cercetări sugerează că, odinioară, ar fi putut permite urechilor să se rotească.


6. Sfârcurile bărbaților


Este logic de ce femeile au sfârcuri, dar bărbații nu alăptează bebelușii, în mod normal. Motivul pentru care și bărbații le au este pentru că fetușii cresc la fel în timpul sarcinii, iar mai târziu apar organele sexuale, după ce sfârcurile au fost deja formate. 


7. Plica Semilunaris


Este acel mic triunghi roz al ochiului, care nu ne ajută decât la eliminarea lacrimilor.


8. Coccisul


Osul coccigian, numit și coccis, este un os aflat la baza coloanei vertebrale, lângă osul sacral. Acesta este compus din 4 vertebre unite, iar la unele animale el formează coada. Se presupune că îi ajuta pe strămoșii noștri la menținerea echilibrului.


9. Sinusurile


Există o confuzie foarte mare în jurul întrebării de ce mai avem încă sinusuri, din moment ce singurul lucru de care sunt bune acum este de a umple gazda cu mucus, dureri de cap și infecții.


10. Părul corporal


În timp ce oamenii din Antichitate aveau nevoie de acesta pentru a se proteja și încălzi, noi ne petrecem ani buni din viață încercând să scăpăm de el o dată pentru totdeauna. 


11. Vezica biliară (colecistul sau fierea)


Unită de ficat, vezica biliară poate fi cauza multor boli, a cancerului, inflamațiilor, rolul acesteia nefiind atât de important, comparativ cu ce poate cauza, susține Indy100.com.


12. Mușchii pielii (the arrector pili)


Sunt mușchii mici atașați foliculilor de păr la mamifere. Contracția acestora face ca firele de păr să stea drepte, cunoscute în limbaj popular sub denumirea de "piele de găină". Scopul mușchilor este acela de părea mai mari în fața prădătorilor, la fel ca în cazul animalelor.
 

Citește și:

Top 15 cele mai sănătoase și gustoase alimente

 

Dieta vegetariană, mai prietenoasă cu sănătatea și cu mediul

 

Cea mai răspândită infecție a pielii, la copii

×