x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 3 mituri false despre îngrășare și cure de slăbire

3 mituri false despre îngrășare și cure de slăbire

de Andreea Sava    |    25 Mar 2017   •   20:50
3 mituri false despre îngrășare și cure de slăbire

Silueta este o mare preocupare pentru multă lume. În consecință, subiectul “diete, antrenamente etc” este unul foarte speculat, în ziua de astăzi, așa că a devenit foarte greu să mai distingi cine chiar are habar despre ce vorbește și cine doar înșiră niște aberații în căutare de trafic.

Așadar, nu e o surpriză nici multitudinea de mituri care circulă. Problema este că multe persoane, în special adolescente, ajung să se înfometeze și să se frustreze, încercând să arate ca-n reviste și, mai rău, chiar să se îmbolnăvească ținând diete periculoase pentru sănătate.

Astăzi, demontez 3 mituri foarte răspândite despre diete și nutriție.

1. Trebuie să renunți la grăsimi și carbohidrați ca să slăbești

Fals. Cât se poate de fals. Ba chiar, în anumite condiții, grăsimile și carbohidrații chiar te ajută să arăți mai bine. Desigur că există grăsimi și carbohidrați buni și răi.

Organismul are nevoie de grăsimi, mai ales pentru activitatea cerebrală. Deci este chiar periculos să renunți la ele.

Cât despre carbohidrați, cei de calitate se găsesc, de obicei, în alimente cu un conținut ridicat de fibre, despre care v-am mai spus că au calitatea de a regla și îmbunătăți procesele digestive.

Așadar, cheia este să mâncați grăsimile și carbohidrații potriviți. O listă cu sursele sănătoase, pe categorii: grăsimi, carbohidrați, proteine, găsiți AICI.

O altă șmecherie e să combinați corect alimentele. Aveți AICI un tabel care vă va ajuta în acest sens.

2. Singura soluție: “apă, paie și bătaie”

Adică înfometare și epuizare. Iar foarte greșit. Un aport caloric prea scăzut va duce, chiar, la depozite inestetice de grăsime în zonele problemă fiindcă organismul, simțindu-se asediat, când va prinde resurse, va intra în starea de autoapărare și se va apuca de făcut provizii. Iar ăsta e cazul fericit. Dacă vorbim despre cazuri de înfometare extremă, deja apar boli precum anorexia.

Soluția este o dietă curată, echilibrată și, ideal, completată de mișcare. Și un program de mese riguros. Eu mănânc de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări. Lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI.

Continuarea pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: cură de slăbire regim dieta andreea sava