x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 31.6% este riscul de accident vascular cereblar al regiunii din care facem parte

31.6% este riscul de accident vascular cereblar al regiunii din care facem parte

20 Dec 2018   •   22:40
31.6% este riscul de accident vascular cereblar al regiunii din care facem parte

Una din patru persoane va suferi un accident vascular cerebral după 25 de ani, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.

Conform CNN, cercetătorii au studiat riscurile de AVC pe regiuni și pe țări în 1990, iar apoi în 2016. Comparând datele, au descoperit că riscul a crescut, de la 22.8% la 24.9% în cei 26 de ani.

„Am calculat riscul doar la persoanele de 25 de ani sau mai bătrâne pentru că rata de AVC la tineri este scăzută și nu depinde de factorii de risc întâlniți la persoanele mai în vârstă” scrie în studiu.

Autorul studiului, Gregory Roth, a spus că „există locuri în care poți trăi și riscul este mult mai mare decât ar trebui să fie”.

În total, regiunile cu cel mai mare risc au fost Asia de Est, Europa Centrală și Europa de Est, unde procentele erau 38.8, respectiv 31.7 și 31.6.

Cel mai mare risc la bărbați a fost în China – unde cifrele indicau o șansă de 41.1%, iar la femei în Latvia, unde riscul era de 41.7%.

 

×
Subiecte în articol: avc regiune europa est