x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 349 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme grave ale infecției cu COVID-19

349 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme grave ale infecției cu COVID-19

16 Iun 2020   •   12:50
349 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea dezvolta forme grave ale infecției cu COVID-19

349 de milioane de oameni din întreaga lume ar dezvolta forme grave ale infecției cu COVID-19 și ar avea nevoie de spitalizare în cazul contactării virusului, arată un studiu britanic publicat în revista The Lancet Global Health, citată de AFP.

Se știe deja că SARS-CoV-2 nu dezvoltă forme grave la majoritatea persoanelor tinere și la cele sănătoare, în schimb poate provoca forme severe pentru vârstnici și cei cu boli cronice. 

Persoanele cu risc

Cercetătorii britanici au încercat să identifice riscurile diferenţiate pentru populaţiile din 188 de state, în funcţie de vârstă, sex şi starea de sănătate. Rezultatele arată că 1,7 miliarde de oameni, adică 22% din populaţia mondială, prezintă cel puţin un factor de risc care îi face mai predispuşi la o formă gravă de COVID-19.

Dintre aceştia, 349 de milioane prezintă risc ridicat de a dezvolta o formă severă a bolii şi ar avea nevoie de spitalizate în caz de infectare.

"Într-o perioadă în care ţările ies din izolare, sperăm că estimările noastre vor oferi un punct de plecare util pentru autotoritățile care încearcă să găsească mijloacele necesare de a proteja persoanele vulnerabilie la un virus care continuă să circule", a declarat autorul principal al studiului, Andrew Clarck, cercetător la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Procentul locuitorilor cu risc sporit este mai mic în regiunile cu oameni tineri. 

Este cazul Africii, unde 16% din populaţie prezintă un factor de risc în faţa, adică 283 de milioane de oameni dintr-o populaţie totală de 1,3 miliarde.

În Europa, acest procent urcă la 31%, respectiv 231 de milioane de persoane dintr-o populaţie de 747 de milioane.

Însă un procent mai mare de cazuri severe ar putea fi mortale în Africa, în special din cauza lipsei infrastructurilor medicale. Țările africane, din cauza procente ridicate de cazuri de SIDA, precum Lesotho, sunt mai expuse în faţa riscurilor generate de coronavirus.

Totodată, insulele Mauritius şi Fiji prezintă riscuri crescute din cauzafaptului că un procent ridicat al populaţiei suferă de diabet.

×
Subiecte în articol: covid 19 forme grave coronavirus