x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 4 factori cheie măresc riscul de deces în cazul infectării cu coronavirus

4 factori cheie măresc riscul de deces în cazul infectării cu coronavirus

de Giulia Anghel    |    11 Iun 2020   •   12:42
4 factori cheie măresc riscul de deces în cazul infectării cu coronavirus

Patru factori cheie măresc riscul de deces în cazul infectării cu coronavirus, relevă un nou studiu realizat de specialiști de la Centrul Medical al Universității Yeungnam din Coreea de Sud, citat de dailystar.co.uk

Noile descoperiri pot ajuta medicii să identifice și să acorde prioritate pacienților cu risc ridicat, în stadiile incipiente ale acestei boli respiratorii.

Ahn June-Hong, profesor de medicină internă la Centrul Medical al Universității Yeungnam din Coreea de Sud, a declarat că cercetarea ar putea fi utilă pentru a aborda boala mai devreme.

Într-un articol publicat în data de 2 iunie 2020, de Journal of Korean Medical Science, mai mulți medici sud-coreeni au dezvăluit cei patru factori importanți care cresc riscurile de a dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19. 

- diabet

- tensiune arterială ridicată

- saturație scăzută de oxigen

- leziuni cardiace preexistente

Echipa de medici a observat 110 pacienți cu coronavirus la un spital din Daegu, epicentrul focarului din Coreea de Sud, în perioada 19 februarie - 15 aprilie. Dintre aceștia, 23 de persoane au dezvoltat forme severe ale bolii. Întrucât erau mai în vârstă, probabilitatea să dezvolte diabet și saturație periferică scăzută de oxigen a fost mai mare.

„Cred că utilizarea factorilor de risc la pacienții cu forme severe de Covid-19 va oferi medicilor șansa să acorde acestora cele mai bune îngrijiri medicale, încă din stadiul incipient al bolii”, a spus prof. Ann.

Săptămâna trecută au fost anunțate rezultatele unor cercetări care au ajuns la concluzia că tensiunea arterială ridicată crește de două ori riscul de deces la pacienții cu coronavirus.

Medicamentele utilizate pe scară largă pentru a controla tensiunea arterială pot ajuta astfel la protejarea împotriva formelor severe de Covid-19. 

 

 


 


 

×