x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 42% dintre angajații români suferă de boli musculo-scheletice. Despre ce anume este vorba?

42% dintre angajații români suferă de boli musculo-scheletice. Despre ce anume este vorba?

16 Oct 2018   •   23:53
42% dintre angajații români suferă de boli musculo-scheletice. Despre ce anume este vorba?

Afecţiunile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai mult accesul angajaţilor la piaţa muncii din România. Acestea reprezintă cauza pentru circa 22% din zilele de absenţă înregistrate pe piaţa muncii, devenind o problemă majoră a stării de sănătate a forţei de muncă din România. 42% dintre lucrătorii români raportează, în fiecare an, prezenţa durerii de spate cauzate de locul de muncă, în timp ce aproximativ 30% dintre aceştia raportează durere musculară la nivelul gâtului, umerilor şi al membrelor superioare. Aproximativ 143.000 de români suferă de artrită reumatoidă – doar una din bolile musculo-scheletice – ce presupune costuri totale de circa 619 milioane de euro pe an.

„Desi persoanele care suferă de aceste afecţiuni sunt în continuare capabile să fie foarte productive la locul de muncă, prea multe dintre ele părăsesc prematur piaţa muncii din cauza problemelor de sănătate,” a declarat conf. dr. Cătălin Codreanu, Preşedintele Ligii Române contra Reumatismului.

Ce este artrita reumatoidă?

.....................

Citește mai departe despre artrita reumatoidă și efectele ei

×