x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 6 semne că ai deficit de fier. Ce probleme provoacă și care sunt soluțiile

6 semne că ai deficit de fier. Ce probleme provoacă și care sunt soluțiile

27 Noi 2018   •   15:10
6 semne că ai deficit de fier. Ce probleme provoacă și care sunt soluțiile

Deficitul de fier este cea mai comună carență nutrițională. Ignorat și fără să iei măsuri, duce la anemie care vine cu numeroase complicații: imunitate scăzută deci îmbolnăviri mai dese, lipsă de energie, ba chiar veți întâmpina probleme mari în caz că, Doamne ferește, este nevoie să vă operați. Riscurile, în acest caz, vor crește exponențial.

Fierul este elementul esențial folosit de organism ca să producă hemoglobină, cea responsabilă cu transportul oxigenului. De asemenea, ajută la transportul multor enzime către celule, esențiale pentru ca acestea să funcționeze în parametri normali.

Principalele cauze ale deficitului de fier sunt alimentația necorespunzătoare, deficiențe patologice de a asimila fierul sau hemoragii.

În plus, femeile trebuie în permanență să mănânce alimente bogate în fier pentru că nivelul acestuia scade în perioada menstruației și în timpul sarcinii.

O femeie adultă (19-50 de ani) trebuie să aibă un aport zilnic de fier de 18 mg, o femeie însărcinată 27 mg, iar un bărbat de 8 mg.

Top semne ale deficienței de fier

  1. Oboseala
  2. Probleme de respirație la efort
  3. Paloare
  4. Unghii moi
  5. Căderea părului
  6. Dureri frecvente de cap

Și soluțiile

1. Mâncați alimente bogate în fier

Adică: ficat, carne de vită, stridii, fasole, spanac, suc de rodii.

2. Mâncați cereale integrale și pâine integrală bogate în fier, la micul dejun

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×