x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 7 alimente care te ajută să slăbeşti

7 alimente care te ajută să slăbeşti

de IncomeMagazine    |    21 Iul 2012   •   05:19
7 alimente care te ajută să slăbeşti

Nu faptul ca mananci te ingrasa. Dimpotriva, imprieteneste-te cu alimentele potrivite si kilogramele in plus se vor topi in scurta vreme. Iata 7 alimente din lista de aur a nutritionistilor, care te ajuta sa arzi caloriile.

1. Carne rosie
Nu te asteptai sa o descoperi intr-un articol despre dieta, nu? Dar un studiu publicat in revista 'American Journal of Clinical Nutrition' compara rezultatelor femeilor care au consumat carne rosie cu cele care nu s-au atins de carnea de vita si porc. Surpriza! Carnivorele au slabit mai mult! Expertii au gasit o explicatie: proteinele din carnea rosie slaba ne ajuta sa ne pastram masa musculara. Dar asta presupune, desigur, ca facem sport ca sa crestem acea masa musculara.

2. Ouă
De ani de zile nutriţioniştii încearcă să restabilească reputaţia ouălor. Ei au demontat mitul colesterolului crescut din pricina consumului de ouă, după ce au descoperit că acest aliment este într-adevăr plin de colesterol – dar unul diferit de cel uman. Au mai observat şi faptul că oul conţine într-o formă concentrată mai multă proteină animală, lipsindu-i însă grăsimea, pe care o are din plin carnea.
Studiile au arătat că persoanele care consumă în fiecare dimineaţă un ou fiert cu pâine prăjită sau cu cereale integrale slăbesc de două ori mai repede decât cele care iau un mic dejun bazat pe carbohidraţi.

3. Lapte degresat
Studiile publicate de reputatul „Journal of Obesity”, revista medicilor nutriţionişti americani, arată că în lapte şi în iaurtul degresat găsim un amestec de calciu, vit. D şi proteine slabe în grăsimi care ne ajută să slăbim şi să avem o musculatură fermă - deci o imagine mai buna.

4. Mere
Un măr pe zi ţine obezitatea departe. Numeroase - şi serioase – studii au demonstrat că dacă mâncăm un măr cu o jumătate de oră înainte de masă, reducem numărul de calorii din farfurie! Explicaţia e simplă: fibrele vegetale din măr ne dau senzaţia de saţietate, deci vom mânca mai puţin. Cercetări mai recente arată cum antioxidanţii din mere previn apariţia sindromului metabolic, o combinaţie mortală de colesterol mărit, tensiune arterială crescută şi un început de diabet. Acest sindrom tinde să apară o dată cu acumularea grăsimii în centura abdominală, adică în jurul taliei şi pe burtă.

De asemenea, pectina din mere limitează absorbţia grăsimii în celule.

Vezi care sunt celelalte alimente care te ajuta sa slabesti

Citeste si

De ce slabim si apoi punem kilogramele la loc

Trucuri pentru a slabi fara sa tii o cura drastica

Lista lunga de pericole din alimentele tartinabile

Pericolele din carnea de pui

SUA aproba un nou medicament pentru slabit

×