x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 7 simptome ale intoleranței la gluten pe care oamenii le ignoră

7 simptome ale intoleranței la gluten pe care oamenii le ignoră

29 Feb 2016   •   19:04
7 simptome ale intoleranței la gluten pe care oamenii le ignoră

Intoleranța la gluten este o boală autoimună, care afectează circa 1% din populație. Medicii susțin însă că majoritatea persoanelor care se confruntă cu această problemă nu sunt niciodată diagnosticate.

De aceea, este foarte important să acordăm atenție semnalelor pe care ni le transmite organismul. Potrivit healthyfoodhouse.com, următoarele șapte simptome indică o intoleranță la gluten:

1.Dureri de cap persistente
Persoanele care nu tolerează glutenul se confruntă frecvent cu migrene și dureri de cap. Într-adevăr, acestea pot fi rezultatul deshidratării sau al altor probleme de sănătate.

2.Oboseala cronică
Oboseala cronică poate fi rezultatul a numeroși factori. În cazul bolii celiace, persoanele experimentează această stare de extenuare și incapacitatea de a se concentra după ce consumă alimente care conțin gluten.

3. Tulburări gastrointestinale
Dacă vă confruntați cu probleme de digestie precum balonarea, gazele, diareea, fără un motiv evident, ați putea avea intoleranță la gluten. În cazul copiilor mici, constipația este cea mai comună manifestare a bolii celiace.

4.Boli autoimune
Intoleranța la gluten duce adesea la numeroase alte boli autoimune, precum lupus, artrită reumatoidă, Psoriasis, colită ulcerativă, tiroida Hashimoto.

5.Amețeală
Dacă sunteți intolerant la gluten, veți constata că vă simțiți adesea amețit și fără echilibru.

6.Fibromialgie
Oamenii care suferă de sindromul fibromialgic sunt automat intoleranți la gluten, chiar dacă medicul nu menționează acest lucru.

7. Keratoză pilară
Fenomenul, cunoscut popular sub denumirea de „piele de găină”, se manifestă pe partea anterioară a brațelor și este rezultatul unei deficiențe de acizi grași, cauzată de gluten.
 

×