x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 70 de noi posturi pentru sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Marie Curie

70 de noi posturi pentru sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Marie Curie

de Steluta Indrei    |    28 Sep 2011   •   15:21

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie' a primit aprobarea pentru infiintarea a 70 de posturi necesare punerii in functiune a sectiei de chirurgie cardiovasculara. Schema de personal a spitalului a fost suplimentata astazi in cadrul sedintei de Guvern, la propunerea Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat ca spatiile pentru noua sectie au fost amenajate, ca exista aparatura medicala performanta si ca mai este nevoie doar de personal. Din cele 70 de posturi, sapte vor fi pentru medici specialisti in chirurgie, terapie intensiva, cardiologie.

"Costul unei operatii este incomparabil mai mic decat in strainatate', a motivat Ritli infiintarea noii sectii. Potrivit ministrului, doi chirurgi au acceptat deja sa opereze in noua sectie.

Sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul "Marie Curie' a fost creata din donatii si fonduri publice, costurile ajungand la 3,5 milioane de euro. Sectia a fost finalizata de un an, insa nu s-a inceput activitatea din cauza lipsei de personal. Conducerea spitalului a solicitat de mai mult timp Ministerului Sanatatii deblocarea schemei de personal pentru a putea asigura functionarea acestei sectii.

Doctor Catalin Carstoveanu, seful clinicii de neonatologie din cadrul Spitalului "Marie Curie', ne-a declarat ca spera ca, pana la sfarsitul anului, sa fie realizate primele operatii in noua sectie de chirurgie cardiovasculara.

Statisticile arata ca anual se nasc in tara noastra peste 1.500 de copii cu malformatii la inima, iar acestia nu pot fi operati in prezent decat la spitalul din Targu Mures, unde pot fi efectuate doar circa 200 de operatii anual.

×