x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 9 alimente care te ajută să slăbeşti fără efort

9 alimente care te ajută să slăbeşti fără efort

25 Iul 2017   •   14:01
9 alimente care te ajută să slăbeşti fără efort

Există alimente care te pot ajuta să slăbeşti, printr-un impuls asupra metabolismului, fără a depunde prea mult efort. Astfel, The Sun a realizat o listă cu alimente bogate în nutrienţi care îmbunătăţesc capacitatea organismului de a arde calorii.

În timp ce unele alimente sunt în stadiul incipient de cercetare privind beneficiile asupra metabolismului, altele au dovezi ştiinţifice clare. Nutriţionistul Rick Hay recomandă aceste nouă alimente pentru a slăbi mai uşor:

1. Cireşele

Studiile au arătat că sucul de cireşe ajută la reducerea grăsimilor. Un studiu publicat în 2009 de Journal of Medical Food arată cum un grup de şoareci au fost hrăniţi cu tartă de cireşe, în cadrul unei diete bogate în grăsimi.

Cercetătorii au urmărit schimbări în greutate, inflamaţii şi grăsimi în sânge în cazul şoarecilor care au consumat cireşe comparativ cu soarecii care au avut o dieta bogată în grăsimi, însă fără cireşe. Conform studiului, a existat o asociere între consumul de cireşe şi reducerea de grăsimi.

2. Sfeclă

Sucul de sfeclă este folosit de olimpici înainte şi după exerciţii pentru îmbunătăţirea performanţei şi pentru refacerea musculară.  Efectele sucului de sfeclă au reprezentat subiect pentru o serie de studii realizate de Andrew Jones de la Universitatea din Exeter. Studiul a descoperit că atleţii care consumau suc de sfeclă erau mult mai eficienţi decât cei care nu consumau.

3. Ceai verde Matcha

Un studiu realizat în 2014 la Penn State University a descoperit că o dietă bogată în extract de ceai verde şi cu exerciţii regulate ajută la o scădere semnificativă în greutate. Studiul a fost efectuat pe şoareci. După 16 săptămâni, şoarecii care aveau exerciţii regulate şi consumat extract de ceai verde au avut ca rezultat o reducere în masa totală de 27,1% şi o reducere a grăsimii abdominale de 36,6%. De asemenea, şoarecii care consumau ceai verde au avut o scădere de 17% a nivelului de zahăr din sânge.

4. Yerba Mate

O altă formă de ceai, care lucrează la nivelul hormonilor şi la nivelul de zahăr din sânge, pentru a echilibra poftele. Studiile au arătat că această formă de ceai acţionează împotriva obezităţii. Cercetările efectuate în 2012 şi publicate în revista Laboratory Animal Research au descoperit că această plantă sud americană ajută la reducerea nivelului de grăsimi din sânge . De asemenea, cercetările au arătat că Yerba Mate reduce nivelul de leptină, hormonul care dă senzaţia de foame, cunoscut şi ca “hormonul obezităţii”.

5. Extract de cafea verde

Extractul de cafea verde este extractul neprăjit din planta de cafea. Un studiu publicat în 2011 în Gastroenterology Research and Practice a arătat că extractul are efecte anti-obezitate. Se crede că acidul crologenic este principalul ingredient activ din boabele de cafea verde şi, respectiv, substanţa care produce efectul de pierdere în greutate.

6. Piper negru

Un studiu din 2011 realizat pe şoareci a descoperit că aceia care aveau o dietă bogată în grăsimi au pierdut în greutate când le-au fost date suplimente de piper negru. Ulterior, sudii realizate în 2012 şi publicate în Journal of Agricultural and Food Chemestry au descoperit modul în care piperul negru şi, în general,  alimentele picante, lucrează în favoarea pierderii în greutate: acestea blochează formarea de noi celule grase.

7. Fasole albă

Consumul de suplimente cu extract de fasole albă, cu 15 minute înainte de fiecare masă, ajută la scăderea în greutate şi la reducerea circumferinţei taliei.

8. Maca

Legumă peruviană folosită iniţial ca un afrodisiac, Maca îmbunătăţesşte performanţa în cadrul exerciţiilor fizice. Încă nu există studii care să ateste că Maca lucrează în mod special pentru pierderea în greutate, însă îmbunătăţirea performanţelor fizice nu este întâmplătoare.

9. Boabab

Specie de copac ale cărui fructe conţin de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele. Vitamina C  este bună pentru păr, piele şi unghii, cât şi pentru sistemul imunitar. Un bun sistem imunitar este important în cazul în care te antrenezi, faci fitness sau în cazul în care urmezi un regim alimentar de pierdere în greutate.

 

 

×