x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Abandonată în spital, la un pas de paralizie

Abandonată în spital, la un pas de paralizie

de Carmen Preotesoiu    |    15 Oct 2010   •   00:00
Abandonată în spital, la un pas de paralizie

Tumora îi amorţeşte partea stângă a corpului şi-i pro­voa­că crize de epilepsie. Copila de 3 ani are nevoie de operaţie
Pe Miruna a zărit-o într-un pătuţ de spital. Avea doar 5 zile. Mama ei o părăsise în maternitate. Sărăcia, celelalte patru guri pe care le mai avea de hrănit acasă au determinat-o să o "uite" în maternitate. Leontina, asistenta medicală din spital, şi-a spus atunci că trebuie să-i schimbe fetiţei soarta. Şi de urgenţă a înaintat actele pentru a o lua în plasament. Au urmat de-atunci zile minunate pentru ea şi soţul ei. Zile luminate de râsete curate, de priviri albastre, de gângu­reli care ulterior s-au transformat în "mama" şi "tata".

Miruna are acum 3 ani şi jumă­ta­te. Îi place să se uite la desene animate, spune despre ea că este o fetiţă curajoasă şi cuminte şi se bucură de fiecare îmbrăţişare sau alint al pă­rin­ţilor ei. "Noi ne doream un copilaş de foarte multă vreme. De cum am vă­zut-o, ne-am îndrăgostit iremediabil de îngeraşul care parcă ne zâmbea din pătuţul în care fusese abandona­tă. Un an întreg am luptat să adoptăm co­pilul trimis nouă de bunul Dumne­zeu. Este un copilaş plin de viaţă, care ştie să ofere zâmbetul ei de copil tu­tu­ror celor care o privesc, o fetiţă care luptă cu toate puterile ei să facă faţă unei tumori care o omoară în fie­care zi câte puţin", povesteşte mama sa, Leontina, cu voce înmuiată în trist­eţe.

În urmă cu aproape trei luni, copila a fost diagnosticată cu tumoră in­tra­craniană de lob pariental, o tu­mo­ră care face ca din când în când fetiţa să nu-şi mai poată mişca braţul şi piciorul stâng, să i se încleşteze gura, iar privirea să-i rămână fixată în gol. "Chiar dacă paralizia se remite deocamdată sub tratament, tumora pune stăpânire pe altă zonă sănătoasă a creierului ei. Boala micuţei noastre ne-a lovit din plin, noi nu trăim decât pentru ea, vrem să o vedem mare şi sănătoasă. Nu există cuvinte prin care să ne exprimăm durerea", se jeluieşte mama. Drumurile din parc, vizitele la prieteni s-au transformat în vizite la medic. Ba în Giurgiu, oraşul în care fetiţa sa locuieşte, ba în Bucureşti, unde cea mică a fost supusă la seturi întregi de analize, în speranţa că poate vreun medic s-a înşelat şi a pus un diagnostic greşit. "Verdictul doctorilor, în urma investigaţiilor medicale, a fost acelaşi. Inevitabil, Miruna trebuie operată. Ne-am sfătuit cu specialiştii de la Spitalul Bagdasar-Arseni, de la Obregia, în legătură cu paşii pe care trebuie să-i facem acum. Operaţia este foarte periculoasă, tumora este mare, infiltrată 3,5 cm în lobul parietal. Zona este sensibilă şi este greu de intervenit. Medicii români se codesc. Iar cei din străinătate, de la spitalul universitar din Utrech, pe care i-am contactat, mi-au spus că ar fi mai bine să aştept până ar face zilnic crize epileptice. Medicul nostru neurochirurg nu a fost de acord, aşa că am început să căutăm altă clinică."

Speranţa a venit din partea medicilor de la clinica INI Hannover din Germania. "Ne-au spus că o operează. Au aparatură performantă. Au un monitor unde i se observă mereu activitatea creierului. Suntem încrezători...", spune mama, optimistă. Şansa de viaţă a Mariei costă bani mulţi, însă. 50.000 de euro. Medicii germani nu mai acceptă să lucreze pe baza formularului E112", argumentează mama.

"Cazul Mirunei este o urgenţă, fe­ti­ţa trebuie operată până la sfârşitul lu­nii octombrie, altfel va paraliza de­finitiv pe partea stângă. Tumora creş­te şi este la o distanţă mică de centrul neuromotor din lobul parietal care, odată atins de tumoră, determină o pa­ralizie definitivă. Ca părinţi, nu pu­tem să ne gândim decât la cea mai bu­nă variantă pentru copilul nostru. Da­că la acea clinică există şansa ca Mi­runa să aibă o viaţă cât mai aproa­pe de normal, vrem să luptăm pentru această şansă." Mama fetei răsuflă greu. Îşi priveşte copila cu ochi veseli. Ştie că Dumnezeu îi încearcă tocmai pen­tru a le întări dragostea şi a-i uni mai mult. După multe programări anu­late, din cauza lipsei banilor, medicii nemţi au reprogramat-o pe Miruna pentru operaţie pe 26 octombrie. Cu ajutorul prietenilor, a familiei, a oamenilor cu suflet bun, în coturile Mirunei s-au strâns 20.000 de euro. "Dumnezeu este mare şi el ne este alături!", şopteşte mama fetiţei. Să ne alăturăm şi noi şi să o ajutăm pe Miruna să se facă bine!

Apel la bunătate!
Pentru cei care vor să o ajute pe fetiţa de 3 ani şi 6 luni să ajungă la clinica din Germania, pe numele mamei, Leontina Prodan, la Bancpost, sucursala Giurgiu, s-au deschis următoarele conturi:
● în lei: RO05BPOS19007061243RON01;
● în euro: RO37BPOS19007061243EUR01.
Pentru mai multe detalii, familia Prodan poate fi contactată la numărul de telefon: 0762.651.528.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete