x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aceste alimente pot cauza boli grave, dar se află în bucătăriile tuturor

Aceste alimente pot cauza boli grave, dar se află în bucătăriile tuturor

24 Noi 2015   •   17:39
Aceste alimente pot cauza boli grave, dar se află în bucătăriile tuturor

Unele sunt toxice, altele periclitează sănătatea dacă sunt într-o anumită stare. Acestea sunt alimentele pe care trebui să le cumpărăm și să le consumăm cu grijă, informează healthyfoodteam.com.


Rubarba

Frunzele de rubarba conțin acid oxalic, care cauzeză pietre la rinichi. Sunt necesare 5 kilograme de rubarba pentru ca aceasta să fie fatală, dar chiar și o cantitate mai mică poate reprezenta o amenințare pentru starea de sănătate.


Nucșoara

Nucșoara este, de fapt, o substanță halucinogenă și consumul a 5.5 grame de produs cauzează crampe, în timp ce 8 grame ingerate duc la un atac de apoplexie.


Cartofii

De câte ori ați cumpărat cartofi cu coaja verde? Glicoalcaloizii, care pot cauza diaree sau chiar comă, se găsesc în cartofii încolțiți sau cu coajă verde.


Migdalele

Există două tipuri de migdale: dulci și amare. Cele cu un gust amărui conțin cantități mari de cianură de hidrogen. Aproximativ 10 migdale de acest fel pot cauza probleme serioase de sănătate adulților și pot fi fatale pentru cei mici.


Tonul

Tonul este periculos pentru că „absoarbe” cantități mari de mercur, iar în momentul în care această substanță este ingerată de oameni, există două posibilități: este eliminată prin rinichi sau ajunge la creier. Medicii recomandă ca femeile însărcinate și copiii să elimine tonul din alimentație.

 

×