x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Am ajuns atât de deştepţi, încât am devenit proşti (STUDIU)

Am ajuns atât de deştepţi, încât am devenit proşti (STUDIU)

13 Noi 2012   •   16:06
Am ajuns atât de deştepţi, încât am devenit proşti (STUDIU)
Sursa foto: FRANCOIS GUILLOT/AFP

Un profesor de la Universitatea Stanford a arătat luni că mutaţiile pe care le provoacă în creierul uman evoluţia societăţii deteriorează posibilităţile intelectuale şi emoţionale, informează nydailynews.com.

Tehnologia face existenţa mai puţin stresantă, profesorul Gerald Crabtree spunând că asanarea creierului se întâmplă de secole.

Culmea intelectuală a fost atinsă de om atunci când comunica non verbal, grija sa principală fiind cum să nu fie mâncat de animale sălbatice, lupta pentru supravieţuire fiind un stimulent puternic pentru inteligenţă, susţine profesorul. Dezvoltarea agriculturii şi înmulţirea aşezărilor urbane au slăbit selecţia naturală în faţa inteligenţei şi ne-au făcut mai puţin inteligenţi.

Din fericire, pierderea puterii creierului este extrem de lentă. Gerald Crabtree estimează că în 3.000 de ani oamenii vor îndura două sau mai multe mutaţii care vor afecta semnificativ stabilitatea intelectuală şi emoţională.

"Cred că vom cunoaşte fiecare dintre mutaţiile care apar la oameni şi care compromit funcţiile intelectuale şi cum aceste mutaţii interacţionează între ele şi alte procese, precum şi influenţele mediului. Atunci vom avea abilitatea de a corecta magic orice mutaţie care apare. Astfel, procesul animalic al selecţiei naturale va fi nenecesar", a spus profesorul Gerald Crabtree.

×
Subiecte în articol: creier inteligenta tehnologie mutatii evolutie