x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Amenzi pentru comercianţi

Amenzi pentru comercianţi

de Cristina Andreea Calin    |    22 Dec 2010   •   18:44

Inspectorii sanitar-veterinari din toată ţara au controlat aproximativ 5.000 de unităţi din sectorul alimentar, dar şi din cele care se ocupă de sănătatea şi bunăstarea animalelor, la începutul lunii decembrie.

În urma verificărilor au fost aplicate 323 de sancţiuni contraven­ţionale în valoare totală de 353.640 lei şi 583 de avertismente. Au fost emise 11 Ordonanţe de Suspendare a Activităţii şi 3 Ordonanţe de Interzicere a Activităţii.

Mai mult, au fost reţinute de la comercializare: 690 kg de carne şi preparate din carne, 1.115 ouă, 70 kg de produse lactate, 13 conserve, 96 kg de fructe şi 114 litri de produse alimentare de origine nonanimală, în valoare totală de 44.506 lei.

Cele mai multe probleme au fost cele legate de nerespectarea cerin­ţelor structurale şi în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente. De asemenea, au fost descoperite neconformităţi ale produselor alimentare recepţionate, procesate şi comercializate sau ignorarea regulilor de igienă şi a procedurilor bazate pe principiile HACCP. În unele cazuri, mărfurile erau depozitate în spaţii murdare, neigienice sau neaprobate sanitar-veterinar.

Inspectorii sanitar-veterinari au constatat că unii comercianţi nu aveau documente care să arate provenienţa mărfurilor şi nici etichete care să îl ajute pe consumator să facă o alegere cât mai bună.

×
Subiecte în articol: starea de sănătate