x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Angajat dat afara de la serviciu, la Spitalul Socola, dupa ce a fost prins ca a furat din hrana pacientilor

Angajat dat afara de la serviciu, la Spitalul Socola, dupa ce a fost prins ca a furat din hrana pacientilor

de Cristinel C. Popa    |    24 Mar 2016   •   14:00
Angajat dat afara de la serviciu, la Spitalul Socola, dupa ce a fost prins ca a furat din hrana pacientilor

Unui angajat i-a fost desfacut contractul de munca si altor doi li s-au aplicat aspre pedepse dupa ce au fost prinsi ca au sustras din alimentele destinate bolnavilor de la Spitalul Socola din Iasi.

„A fura din hrana bolnavului este un lucru inacceptabil, iar aceste masuri trebuie sa fie un exemplu pentru cei care ar putea gandi pe viitor sa comita asemenea fapte. Angajatii carora nu le-a fost desfacut contractul de munca vor fi monitorizati foarte atent in urmatorii ani si sper ca au inteles ceva din ceea ce li s-a intamplat. Pe viitor, daca vor mai intra in atentia Comisiei de Disciplina, indiferent de fapta comisa, li se va desface contractul de munca”, a precizat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Comunicatul vine la putin timp dupa ce Comisia de Disciplina de la Institutul de Psihiatrie a finalizat ancheta in cazul a trei angajati de la blocul alimentar al unitatii spitalicesti si care pe 27 octombrie 2015, in urma unui control de rutina a firmei de paza, au fost descoperiti la poarta unitatii ca aveau in masina proprietate personala, alimente din blocul alimentar.

Comisia de Disciplina a hotarat, astfel, urmatoarele masuri: “In cazul unui angajat s-a decis desfacerea contractului de munca avand in vedere ca in urma cu cativa ani acesta a mai comis o fapta similara. Pentru ceilalti doi angajati, Comisia de Disciplina a propus decizia cea mai drastica (exceptand desfacerea contractului de munca), respectiv diminuarea salariului pe urmatoarele trei luni si schimbarea locului de munca la sectiile exterioare Sipote, respectiv Barnova (unitati spitalicesti din afara Iasiului si care tin de institut - n. red.). Mentionam ca pana acum cei doi angajati nu au mai fost in atentia Comisiei de Disciplina”.

 

 

×
Subiecte în articol: socola iasi spitalul socola