x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Antrenamentul sufletului il fac mai ales parintii

Antrenamentul sufletului il fac mai ales parintii

de Florin Condurateanu    |    10 Feb 2007   •   00:00
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Oricata tarie de lideri ar avea in ei, oricat ar fi de alintati de camerele de luat vederi, oricat ar fi de asediati de iubirea publicului pentru asemenea vedete cum sunt ei, ei bine, marile figuri ale fotbalului romanesc isi trag vigoarea si pofta de performanta si din caldura sentimentelor fata de parinti. Asa se face ca recunoscutele valori ale fotbalului nostru au simtit nevoia sa-si antreneze nu numai muschii si abilitatea driblingurilor, ci le-a fost necesar si un antrenament pentru suflet, care inseamna legatura cu inima parintilor.

Cand s-a transferat la Internazionale, Mutu mi-a povestit ca prima pornire sufleteasca a fost sa bata magazinele cumparandu-i mamei cadouri de 5.000 de euro din prima lui leafa de star international. Imi istorisea Adi Mutu ca, oricat de sus ar fi pe treptele gloriei, nu il va uita pe tatal lui, licentiatul in matematica, care ii facea hatarul sa-i traga la "poarta" in apartamentul familiei din Pitesti, barele portii fiind vitrina cu bibelouri si tocul usii.
Mai povestea Mutu ca, atunci cand il doare departarea de cei de acasa, lasa sa-i lumineze sufletul imaginea bunicului, care s-a facut ca nu observa cum prichindelul Adisor l-a buzunarit si a luat cativa lei pe care i-a ascuns in chilotei pana a fugit la librarie sa-si cumpere o minge de cauciuc. El, marea vedeta Mutu, care-si odihnea inima de amintirile copilului Adisor, ambitios si cand juca fotbal cu echipa de la scara cealalta a blocului din Pitesti, ofticandu-se amarnic cand pustii ceilalti invingeau echipa lui.

Toata lumea stie cat de tare si-a iubit Hagi parintii. Un singur exemplu: nationala trebuia sa dispute un meci de calificare la Bratislava si Hagi aterizase cu ceilalti tricolori inaintea celui de-al doilea avion in care se aflau familiile jucatorilor si ziaristii.
Ei bine, Hagi l-a induplecat pe severul Iordanescu sa mai intarzie plecarea lotului spre hotel tocmai pentru a-l astepta pe tatal, nenea Iancu Hagi, aflat in avionul care a aterizat peste trei sferturi de ora. Hagi l-a luat de gat pe nenea Iancu Hagi si a indesat in palma un ghemotoc de dolari: "Du-te dupa-amiaza si cumpara-ti niste ghete groase, ca e frig si racesti la picioare in timpul partidei!".

×
Subiecte în articol: pagina de suflete