x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cea mai simplă metodă de a SLĂBI. Este foarte EFICIENTĂ și te poate scăpa UȘOR de kilogramele în plus

Cea mai simplă metodă de a SLĂBI. Este foarte EFICIENTĂ și te poate scăpa UȘOR de kilogramele în plus

de Larisa Eremia    |    27 Aug 2015   •   18:13
 Cea mai simplă metodă de a SLĂBI. Este foarte EFICIENTĂ și te poate scăpa UȘOR de kilogramele în plus
Sursa foto: ereidveto/Getty Images/iStockphoto

Un studiu desfășurat în Marea Britanie a relevat că adulții supraponderali care au băut apă cu jumătate de oră înainte de principalele mese ale zilei, mic dejun, prânz și cină, au slăbit aproximativ 5 kilograme în două săptămâni.

La această cercetare au participat adulți obezi, recrutați din clinici medicale, cărora li s-a oferit o consultație pentru managementul greutății. Aceștia au fost sfătuiți să facă anumite schimbări în ceea ce privește dieta și stilul de viață, potrivit www.express.co.uk.

Jumătate dintre participanți au primit sfatul de a se „încărca” cu apă înainte de mesele principale, iar celorlalți li s-a spus să își imagineze că au stomacul plin. În cadrul primului grup, pierderea în greutate a fost mai mare, în medie, cu aproximativ un kg.

Apa minerală carbogazoasă, băuturile îndulcite și sucurile au fost interzise, participanții au consumat doar apă de la robinet. Medicii laudă simplitatea acestei metode, subliniind faptul că nu este un obicei care ocupă timp în viețile ocupate ale oamenilor. Mai mult decât atât, jumătate de litru de apă băut înainte de fiecare masă este un „tratament” ale cărui costuri sunt minime.

Toate dietele încurajează consumul de apă, dar acesta este primul studiu care a dovedit legătura între apă și pierderea kilogramelor. Dr. Louis Levy punctează că „apa nu ne face să slăbim în mod direct, dar ne menține hidratați și ne ajută să mâncăm mai puțin”.



 

×
Subiecte în articol: dieta