x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aplică aceste 8 reguli și poți mânca orice și oricât

Aplică aceste 8 reguli și poți mânca orice și oricât

de Andreea Sava    |    25 Feb 2017   •   19:50
Aplică aceste 8 reguli și poți mânca orice și oricât

Să ne înțelegem încă din capul locului: mă refer aici la oameni normali, nu cu probleme de sănătate. Alea trebuie tratate de medic. De asemenea, vârsta și bagajul genetic desigur că face diferențe. Unii oameni arată mai bine decât alții. Dar nu vorbim aici nici despre standarde de frumusețe nici despre participat la competiții în domeniu.

Mă refer la o siluetă decentă și o greutate care să nu pună în pericol sănătatea. Așadar, regulile de mai jos, dacă le respectați, puteți să nu vă mai concentrați la calitatea sau cantitatea mâncării și veți arăta decent, cu siguranță. Am mai spus-o: nu vând minuni și nu mi-am propus să fac trafic pe acest blog cu orice preț ci să-i ajut pe cei foarte ocupați sau fără posibilități materiale dar care-și doresc să arate decent. Asta îmi doresc și sper să-mi iasă în cât de mică măsură.

Așadar, pentru cei care nu se pot abține de la anumite alimente sau sunt prea stresați să se mai poată concentra la ce și cât mănâncă, iată 8 trucuri, nu neapărat reguli, ajutătoare:

1. Mese regulate

Mâncatul haotic este unul dintre principalele motive ale îngrășării. Din cauza lui, ajungem să consumăm o cantitate mult mai mare de alimente decât ne-am dori sau am avea nevoie. Impuneți să mănânci de 5 ori pe zi, 3 mese mai ample și 2 gustări, la distanță de 2-3 ore una față de cealaltă și să nu pleci de acasă nespălat(ă) pe dinți și fără să fi mâncat ceva. Orice, oricât de puțin.

2. Stabilește clar ce și când mănânci și fără ronțăit între mese

Nu neapărat să-ți faci planul de acasă cu ce vei mânca toată ziua, dar atunci când a venit ora la care ai stabilit să mănânci, musai să ții cont de regulile prezentate aici. Impune-ți să nu faci excepții și abține-te de la ronțăit între orele stabilite. E doar o chestie de voință, la început, apoi corpul se va adapta și-ți va cere singur să-l alimentezi la orele respective.

Citește continuarea pe andreesava.ro.

×