x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Artroza, boala articulaţiilor cu dureri

Artroza, boala articulaţiilor cu dureri

de Magda Marincovici    |    15 Mai 2014   •   19:28
Artroza, boala articulaţiilor cu dureri

Amânarea tratamentului în cazul artrozei provoacă agravarea bolii şi creşterea durerii,  urmate de instalarea depresiei. Boala artrozică afectează articulaţiile membrelor şi coloana vertebrală şi este cea mai frecventă cauză de durere cronică la vârstnici. Durerea se accentuează în timp ducând la depresie. 30% dintre pacienţii cu artroză obosesc dacă merg pe jos mai mult de 300 m, 28% dintre pacienţi nu pot urca mai mult de 10 trepte, iar 25% dintre ei cară cu dificultate o greutate de 2,5 kg. Din punct de vedere al impactului social, fiecare pacient cu gonartroză a lipsit, în medie, 13 zile de la serviciu.

“Pacienţii cu artroză trebuie să se prezinte la medic şi să urmeze tratamentul în momentele de durere. O amânare a tratamentului nu poate conduce la nimic bun, ci doar la agravarea simptomelor şi limitarea activităţilor zilnice. Tratamentele pe care medicii le recomandă pacienţilor cu artroză sunt antiinflamatoarele nesteroidiene pentru că ameliorează durerea, reduc inflamaţiile sinoviale, menţin funcţiile articulare şi îmbunătăţesc calitatea vieţii”, spune prof. dr. Ruxandra Ionescu, reumatolog la Spitalul “Sfânta Maria” din Bucureşti.

Printre factorii favorizanţi pentru apariţia bolii artrozice pot fi mentionaţi –predispoziţia genetică, vârsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum şi deteriorarea articulară în cadrul altor boli reumatice. La nivel mondial, boala artrozică este a doua cauză de morbiditate


×
Subiecte în articol: artroza