x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Avertisment OMS: Pandemia poate fi controlată dar se agravează dacă nu vor fi luate măsuri ferme

Avertisment OMS: Pandemia poate fi controlată dar se agravează dacă nu vor fi luate măsuri ferme

12 Mar 2020   •   16:10
Avertisment OMS: Pandemia poate fi controlată dar se agravează dacă nu vor fi luate măsuri ferme
Sursa foto: Lucian Alecu

Infecția cu virusul COVID-19 poate fi controlată, însă se poate agrava dacă autoritățile nu iau măsuri ferme, este avertismentul directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr.Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de EFE.

"Este o pandemie controlabilă, însă acele ţări care decid să renunţe la măsurile fundamentale de sănătate publică se pot lovi de o problemă mai mare, cu un cost mai ridicat pentru sistemul sanitar", a spus Tedros la întâlnirea cu ambasadorii ONU de la Geneva.

El a mai precizat că declararea pandemiei nu a fost o decizie ușoară și a fost făcută cu scopul de a alerta guvernele pentru a impune restricții care să oprească răspândirea virusului. 
"În pofida avertismentelor noastre frecvente, suntem îngrijorați de faptul că unele state nu iau măsuri ferme pentru ca transmiterea infecției să poată fi controlată", a explicat medicul etiopian.

În același timp, trebuie găsit un echilibru între protejarea sănătății, limitarea efectelor negative asupra economiei și respectarea drepturilor omului

Directorul general OMS a precizat că este nevoie de întărirea controalelor pentru izolarea și tratarea pacienților. 

"Este un virus nou, o situaţie nouă, învăţăm cu toţii din asta şi trebuie să căutam noi forme de a preveni infecţiile, de a salva vieţi şi de a minimiza impactul", a subliniat Tedros.

×
Subiecte în articol: coronavirus oms onu tedros