x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bacteria care atacă Europa este necunoscută.

Bacteria care atacă Europa este necunoscută.

de Anca Aldea    |    02 Iun 2011   •   10:51
Bacteria care atacă Europa este necunoscută.

Tulpina E.coli vinovata de criza europeana este necunoscuta, a anuntat astazi Organizatia Mondiala a Sanatatii, citata de msnbc.com.

Potrivit specialistilor organizatiei, este vorba despre o tulpina mutant rezultata din doua bacterii diferite de E.coli, care contin gene letale. "Este o tulpina unica, nedescoperita pana acum, (...) ale carei caracteristici variate o fac mai virulaneta si capabila sa produca toxine', a declarat Hilde Kruse, expert in probleme de sanatate alimentara in cadrul OMS.

Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi: "Gripa castravetilor", noua sperietoare biologica

Bacteria ucigasa a trecut Oceanul
Tulpina letala de E.coli, care face ravagii in Europa, a ajuns si peste Ocean. Centrul pentru Controlul Bolilor si Infectiilor din Statele Unite a anuntat ca doi cetateni americani care au calatorit recent in nordul Germaniei s-au internat la intoarcerea in tara, din cauza unei stari de sanatate agravate. Dr. Robert Tauxe, de la Centrul pentru Controlul Bolilor si Infectiilor, a declarat pentru msnbc.com ca nu a vazut niciodata un asemenea organism (bacteria in cauza, n.n.). Potrivit expertului, acest tip de bacterie este rezistent la numeroase dintre antibioticele cunoscute.

×