x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Beneficiile ciocolatei şi ale vinului roşu asupra dragostei şi sănătăţii

Beneficiile ciocolatei şi ale vinului roşu asupra dragostei şi sănătăţii

13 Feb 2013   •   23:21
Beneficiile ciocolatei şi ale vinului roşu asupra dragostei şi sănătăţii

Daca vrei ca inima iubitei sau iubitului tau sa bata cu putere, Susan Ofria, specialist in nutritie la clinica Gottlieb Memorial Hospital si Loyola University Health System’s Melrose Park, spune ca mancarurile dragostei sunt ciocolata neagra si vinul rosu. Consumate cu moderatie, vinul rosu si ciocolata neagra sunt alegeri sanatoase nu doar de Valentine’s Day ci pentru orice alta ocazie.

 
"Nu ai de ales intre doua rele, vinul rosu si ciocolata neagra. Aceste produse au o multime de compusi benefici pentru sanatatea inimii", a dezvaluit Ofria, conform sfatulparintilor.ro.
 
Vinul rosu si ciocolata neagra (cu cacao 70% sau mai mult) contin resveratrol, care reduce glicemia. De asemenea, vinul rosu este o sursa excelenta de catechina, care ajuta la imbunatatirea nivelului de HDL, colesterolul bun. Ofria recomanda o lista cu ingrediente benefice pentru inima:
 
1. Vinul rosu – pinot sau merlot
 
Toate vinurile rosii sunt surse excelente de catechina si resveratrol care ajuta colesterolul bun.
 
2. Ciocolata neagra – peste 70% cacao
 
Trufe, sufleuri sau chiar ciocolata fierbinte  sunt surse excelente de resveratrol si flavonoide atat timp cat este folosita ciocolata neagra.
 
3. Somon/ton
 
In special tonul alb si somonul sunt surse excelente de omega 3, iar somonul conservat contine oase subtiri, ceea ce inseamna un plus de calciu in organism.
 

×