x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Beneficiile unui pui de somn și ora ideală pentru acesta

Beneficiile unui pui de somn și ora ideală pentru acesta

18 Aug 2017   •   16:02
Beneficiile unui pui de somn și ora ideală pentru acesta

Nu toți putem avea un pui de somn de 30 de minute în mijlocul zilei, chiar dacă suntem extenuați. Însă, cei care pot au beneficii considerabile pentru sănătate, productivitate și inteligență, scrie The Independent.

Studiile au arătat că există și o oră ideală pentru un pui de somn: 15:00. Motivul pentru care această oră este perfectă pentru somn este că ritmul nostru cicardian scade în jurul orei 15:00.

Ar trebui să închizi ochii pentru 20 sau 30 de minute, orice pui de somn mai lung te poate împinge către un somn profund, care te va lăsa amețit pentru o oră după ce te trezești. Acest lucru poartă numele de inerția somnului.

Cu tot mai mulți dintre noi care nu se bucură de suficient somn noaptea, un pui de somn în timpul zilei este din ce în ce mai valoros. Astfel, studiile au arătat că un pui de somn are semnificative beneficii pentru sănătate. După un pui de somn, oamenii sunt mult mai alerți, mai creativi, au o memorie mai bună și pot învăța mai repede. De asemenea, este mai puțin probabil să faci greșeli sau să ai accidente.

Cu toate acestea, dacă nu lucrezi la o companie, precum Google sau Uber, care încurajează un astfel de pui de somn, atunci va trebui să îți convingi șeful că este benefic să lași capul pe birou pentru 20-30 de minute.

×