x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Boala care i-a frânt viaţa

Boala care i-a frânt viaţa

de Ionela Gavriliu    |    23 Apr 2010   •   00:00
Boala care i-a frânt viaţa

Iuliana are 22 de ani. Şi o boală pe care o târăşte de când avea 7 ani. Îşi aminteşte cum, după operaţia de apendicită, membrele au început să i se chircească şi muşchii să-i slăbească tot mai mult. Diagnosticul medicilor a sunat ciudat pentru familia de oameni simpli din Olteniţa, Călăraşi, care-şi iubea copilul ca pe lumina ochilor: boala Charcot-Marie-Toth.

Întâi a fost slăbiciunea. Apoi amorţeala şi durerea. Apoi membrele care nu mai voiau să aibă formă ca la toată lumea. Iuliana n-a mai putut merge la şcoală, a rămas cu ce a reuşit să înveţe acasă cu părinţii, mersul i-a devenit din ce în ce mai nesigur. Avea zile în care simţea că-i sare un şold şi trupul n-o mai asculta deloc.

La 22 de ani, din cauza acestei boli ereditare rare, nu se poate deplasa decât cu sprijinul unei alte persoane. "Am făcut mai multe tratamente şi operaţii la picioare. Fără rezultate însă", spune cu voce de copil.

Acum trei ani a rămas şi fără tată, iar ea şi mama ei se descurcă doar din ajutorul pe care-l primesc pentru boală, în jur de 10 milioane de lei vechi. Mama nu poate munci nicăieri, pentru că trebuie să îşi ajute copilul în fiecare zi să se îmbrace, să meargă, să-i dea să mănânce.

În timpul unui tratament, la urechile Iuliane, a ajuns informaţia că boala îi poate fi mult ameliorată printr-un transplant de celule stem ce se realizează în China. În ţară, doctorii i-au spus că de-acum înainte nu se poate aştepta decât la a-i fi din ce în ce mai rău. Fata a corespondat cu clinica respectivă din China, iar suma cerută pentru operaţie i se pare enormă pentru puterile ei financiare.

Ca să plătească cei 32.000 de dolari, Iulianei i-ar trebui mai multe vieţi. O campanie pe plan local i-au adus 15.000 RON pentru a se apropia de visul de a duce o viaţă mai bună.
Zilele Iulianei sunt mai toate la fel. În singurătate şi chin.

"Îmi petrec aproape toată ziua la televizor. Prieteni nu am.
Sper să ajung să nu mai depind de cineva şi să mi se schimbe viaţa în bine. Aş vrea să pot să merg, să pot să mă spăl singură, să mă îmbrac. Aş vrea o viaţă cât mai normală, dar nu pot reuşi fără ajutorul dumneavoastră", spune Iuliana. Banii trebuie strânşi până la 17 august, altfel Iuliana va pierde programarea la clinică.

 

Ajutaţi-o pe Iuliana!
Tânăra de 22 de ani are nevoie de 32.000 de dolari pentru operaţie până în luna august.
Cei care vor să o ajute pe Iuliana pot face donaţii în conturile deschise la Piraeus Bank, sucursala Olteniţa, Călăraşi, pe numele Iuliana Sandu.
Cont lei: RO 78 PIRB 1201 3559 4000 1000
Cont Euro: RO 44 PIRB 1201 3559 4000 2000

×
Subiecte în articol: pagina de suflete