x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Boala periculoasă pe care o poți lua mai ușor vara

Boala periculoasă pe care o poți lua mai ușor vara

26 Iul 2017   •   16:33
Boala periculoasă pe care o poți lua mai ușor vara

Dacă te gândeai că vara asta poți să te bucuri de un concediu fără probleme, atunci este necesar să știi că temperaturile ridicate vin la pachet cu pericolul apariției unui afecțiuni contagioase, scrie clicksanatate.ro.

Cu siguranță ai auzit de virusul hepatitic.  Ceea ce probabil îți era necunoscut până acum este faptul că virusul hepatitic A, virus contagios de altfel este mult mai periculos pe perioada verii. Din fericire, pe piață există un vaccin care te poate  feri de această afecțiune.

Ce este hepatita A
Modurile frecvente prin care se poate intra în contact cu acest virus sunt consumul de apă sau de mâncare contaminate.

Simptomele pot să apară și după o lună din momentul contaminării virusului. Astfel, dacă te confrunți cu febră, deși nu ești răcit, slăbiciune și stare de moleșeală constantă, pierderea apetitului, dacă observi că urina este mai închisă la culoare, că ai crampe abdominale, greață, vărsături sau diaree nu ezita să te prezinți la medicul de familie.

Află cum se previne corect hepatita A AICI

Boala mâinilor murdare
Cea mai comună modalitate de a transmite acest virus este prin contactul mâinilor care nu sunt spălate frecvent, a alimentelor nespălate și consumul de apă contaminată.

Cunoscută și sub denumirea de „boala mâinilor murdare”, în cazul în care nu ai fost vaccinat pentru a fi protejat de această afecțiune, riscul este destul de mare.

×
Subiecte în articol: boala hepatita hepatita a