x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bolnavii de cancer sau hemofilie nu mai au nevoie de trimitere la fiecare internare - proiect

Bolnavii de cancer sau hemofilie nu mai au nevoie de trimitere la fiecare internare - proiect

01 Mar 2016   •   18:21
Bolnavii de cancer sau hemofilie nu mai au nevoie de trimitere la fiecare internare - proiect
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Pacienţii care trebuie să meargă periodic la control sau tratament,cum ar fi cei cu hemofilie sau cancer, vor fi internaţi pe baza biletului de la externare, fără să mai fie obligaţi să meargă iar la medicul de familie pentru bilet de internare, potrivit unui proiect de HG privind acordarea asistenţei medicale pentru 2016 - 2017, scrie news.ro.

Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Conform proiectului, la pacienţii care trebuie să meargă periodic la spital va scrie pe biletul de externare când trebuie să revină şi nu va mai fi necesar un nou bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Odată cu adoptarea proiectului va fi disponibil şi RMN la sâni pentru depistarea precoce a cancerului.

De asemenea vor fi introduse noi dispozitive: proteză modulară cu manşon din silicon pentru gambă şi proteza de deget funcţională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani cu malformaţii congenitale.

Totodată au fost revizuite reglementările referitoare la situaţiile în care casa de asigurări de sănătate sesizează neconcordanţe între investigaţiile medicale efectuate şi cantitatea de reactivi achiziţionaţi conform facturilor şi utilizaţi. În aceste situaţii casa sesizează mai departe instituţiile abilitate să efectueze controlul spitalului. În situaţia în care, urmare a controlului desfăşurat, se stabileşte vinovăţia furnizorului, potrivit legii, contractul în derulare se reziliază, cu recuperarea contravalorii tuturor serviciilor medicale paraclinice efectuate de furnizor în perioada verificată de instituţiile abilitate şi decontată de casa de asigurări de sănătate.

×