x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bulimia, mai frecventă la tinerele afro-americane

Bulimia, mai frecventă la tinerele afro-americane

de Steluta Indrei    |    02 Mai 2011   •   17:15

Cazurile de bulimie sunt mai numeroase in randul tinerelor de culoare comparativ cu cele albe. Este concluzia unui recent studiu american publicat in revista Archives of Family Medicine. Studiul arata ca 4,2% dintre americance sufera de bulimie pe parcursul vietii. Dar ideea potrivit careia bulimia ar fi o boala specifica rasei albe este un mit.

“Cercetarile au fost efectuate pentru a demonstra ca tulburarile alimentare exista si in comunitatea afro-americana, contrar a ceea ce suntem tentati sa credem”, explica Denise Wilfley, cercetatoare la Universitatea Washington.

Bulimia este un subiect tabu in cadrul comunitatilor de culoare. Dupa cum marturiseste Stephanie Armstrong, o afro-americanca care povesteste intr-o carte lupta dusa cu bulimia, numeroase tinere de culoare sunt bulimice, dar nu iau in serios crizele de bulimie. Acestea se manifesta prin consum exagerat de alimente urmat de varsaturi provocate sau de administrarea de laxative si diuretice.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca tinerele afro-americane sunt predispuse genetic la exces ponderal, iar multe dintre ele tin cure de slabire fara rezultat, ceea ce antreneaza preocupari obsedante pentru silueta si tulburari nervoase alimentare precum anorexia si bulimia. De asemenea, saracia, traumele produse de violente fizice si psihice, rasismul sunt la originea cresterii cazurilor de bulimie in cadrul comunitatilor afro-americane.

×