x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cafea neagră ca moartea!

Cafea neagră ca moartea!

de Florin Condurateanu    |    29 Sep 2007   •   00:00

SĂ NU-I FIE DE DEOCHI DE VIAŢĂ!
Are fiecare om in ceruri un dosărel scris de ingeri la ordinul Stăpănului Suprem şi in acele hărtii este stabilit destinul fiecăruia? Mulţi zic da! Că soarta e hotărătă in Ceruri şi nu te poţi abate de la ea.



SĂ NU-I FIE DE DEOCHI DE VIAŢĂ!
Are fiecare om in ceruri un dosărel scris de ingeri la ordinul Stăpănului Suprem şi in acele hărtii este stabilit destinul fiecăruia? Mulţi zic da! Că soarta e hotărătă in Ceruri şi nu te poţi abate de la ea. Că viaţa este aţa infăşurată pe un mosorel şi viaţa se incheie cănd aţa soartei a ajuns la capăt. Nu poţi să intinzi de aţă, ea are o dimensiune calculată tot in Ceruri. Alţii se teribilesc şi spun că destinul nu e bătut in cuie şi că poţi să-l modifici cu măinile tale. Cine ştie cum stau lucrurile? Un bărbat interesant cu adevărat făcător de revoluţie la Timişoara, conf. Lorin Fortuna are chiar o teorie originală despre destin. De exemplu, in Ceruri ţi s-a stabilit să devii un pictor talentat. De fapt, ţi se permit ceva grade de libertate, adică poţi să alegi sculptura sau arhitectura, dar meserii surori cu pictura cea predestinată. Dacă indrăzneşti să dai cu tifla Cerurilor şi să te faci matematician, pentru abaterea gravă de la soarta hotărătă de Dumnezeire vei avea parte doar de suferinţă. Şi aşa ajungem iarăşi la continuarea subiectului aceluia atăt de ciudat al sfărşitului unor vedete dintre care unele au murit "cumsecade", in patul lor, in timp ce altele au avut parte de morţi zbuciumate. Cunoscutul prozator Ivasiuc n-a rezistat tentaţiei de a mănca o savarină şi de a-şi lua pentru acasă un cataif şi o şarlotă. Drept care a plecat la ceas de seară la Cofetăria Scala. Nenorocirea a purtat o dată, 4 martie 1977, cănd s-a răsculat Pămăntul şi cutremurul a făcut ravagii. Tocmai ieşise din cofetărie cu cataiful şi şarlota la pachet cănd scriitorului Ivasiuc i-a căzut in cap un balcon. Acasă la el nici măcar nu s-a crăpat tencuiala.

Sora lui din preajma Mănăstirii Dragomirna i-a păstrat in casa părintească intactă odaia unde işi scria romanele, acolo unde nu sunt mişcaţi din loc nici papucii lui Ivasiuc, nici călimara, nici vraful de hărtii de pe birou. Tot destinul turnat in tipare in Inaltul Cerului i-a ademenit spre tragic pe Toma Caragiu şi pe celebrul realizator de emisiune Alexandru Bocăneţ. Cănd a inceput să se clatine Pămăntul in locuinţa lor de lăngă Biserica Rusă, marele Caragiu şi prietenul lui, Bocăneţ, au incercat să fugă pe scările blocului. Au fost găsiţi imbrăţişaţi de groază sub tone de beton şi praf. Dacă rămăneau in apartamentele lor scăpau, ba mai mult, soarta i-a imbrăncit să refuze invitaţia de a se plimba prin Cişmigiu, ei alegănd să rămănă acasă, sorbind o cafea. O cafea neagră ca moartea!

×
Subiecte în articol: pagina de suflete