x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cancerul sau infecţia cu HIV depistate cu ajutorul aurului

Cancerul sau infecţia cu HIV depistate cu ajutorul aurului

de Magda Marincovici    |    31 Oct 2012   •   19:31
Cancerul sau infecţia cu HIV depistate cu ajutorul aurului

Potrivit unui studiu publicat într-o revistă ştiinţifică britanică, aurul în doze foarte mici ar permite detectarea unor boli şi infecţii grave.
Molly Stevens şi echipa lui de cercetători de la Royal College din Londra au publicat recent un studiu surprinzător în revista Nature Nanotechnology.
Autorii studiului spun că nanoparticulele de aur sunt capabile să depisteze infecţii cum ar fi cele cu HIV, unele forme de cancer, de exemplu cancerul de prostată.
Testul de depistare este simplu: sunt suficiente câteva particule de aur pe o bază de plastic de unică folosinţă, peste care punem câteva picături de sânge de la pacient.
Rezultatul este vizibil cu ochiul liber: dacă pacientul prezintă markeri biologici ai unui cancer sau ai infecţiei cu HIV, soluţia se colorează în albastru.
Dimpotrivă, dacă pacientul este sănătos, soluţia devine roşie. Testul este uşor de efectuat şi este ieftin pentru că nu presupune materiale costisitoare.
De asemenea, acest test permite detectarea în stadii incipiente un cancer sau o infecţie, situaţii în care metodele actuale nu întotdeauna sunt eficiente. Totuşi, prin acest test nu putem stabili stadiul dezvoltării bolii. 




×
Subiecte în articol: cancer tratament anticancerigen