x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Caravana medicală ajunge în Perișani, Vâlcea (FOTO)

Caravana medicală ajunge în Perișani, Vâlcea (FOTO)

25 Aug 2018   •   11:53
Caravana medicală ajunge în Perișani, Vâlcea (FOTO)

Caravana medicală „Uniți sub tricolor prin sănătate” ajunge, în acest final de săptămână, într-o comună montană vâlceană. Sâmbătă, 25 august, între orele 9:00-16:00, o echipă din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești condusă de comandantul spitalului, colonel (medic) Gigel Guiță-Alexandru, va fi prezentă în comuna Perișani (Vâlcea) cu medici în specialitățile medicale: medicină internă, medicină de familie, ortopedie, stomatologie cardiologie, pneumologie, , O.R.L., psihiatrie, A.T.I, și un ofițer psiholog. Locul de desfășurare al acestei acțiuni este Școala Profesională Perișani, din localitate. „În România există, din păcate, zone defavorizate din punctul de vedere al serviciilor medicale, unde fie nu au deloc medic de familie, fie au foarte puțini, față de numărul de locuitori, de populația din zona respectivă. Aceste localități noi le-am identificat în zonele de munte, unde sunt sate izolate, împrăștiate”, spune colonel (medic) Gigel Guiță-Alexandru.

Asistența de urgență va fi asigurată, la caravana medicală de sâmbătă, de Compartimentul Primiri Urgențe, iar suportul logistic va fi asigurat de personalul încadrat în managementul calității, comunicare și relații publice, informatică și administrativ.

„Ar trebui să spunem, înainte de toate, despre Caravana medicală „Uniți sub tricolor prin sănătate” că este o campanie umanitară inițiată de Ministerul Apărării Naționale, fiind coordonată de Direcția Medicală. Caravana medicală se desfășoară în toate spitalele militare din provincie”, a precizat, pentru ZiarMedical.ro, dna Carmen-Elena Lis, purtător de cuvânt al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești.

Medici din mai multe specializări consultă populația rurală din zonă

„Ce este de remarcat e că oamenii au primit acțiunea noastră cu mare receptivitate. Au fost oameni care chiar nu aveau nevoie de un consult medical, dar au venit pur și simplu să vadă acțiunea Armatei în sate, în comunele din România”, spune comandantul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești, dl. colonel (medic) Gigel Guiță-Alexandru.

La acțiunile Caravanei medicale „Uniți sub tricolor prin sănătate” se prezintă la consult .................................

Citește mai departe AICI

 

×