x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Carbohidraţii „răi” cresc riscul de diabet

0
Autor: IncomeMagazine 31 Oct 2012 - 08:02
Doreşti să începi un regim de slăbire sau pur şi simplu vrei să adopţi un mod de alimentaţie sănătos? În ambele cazuri trebuie să acorzi o atenţie deosebită carbohidraţilor.

Specialiştii au împărţit carbohidraţii în două grupe: „buni” şi „răi”. Pe cei „buni” îi găsim în alimentele în care nu s-a intervenit prin niciun mijloc de procesare. Sunt „buni” deoarece sunt foarte bogaţi în fibre, care furnizează organismului cantitatea necesară de energie pentru o perioadă mai mare de timp. În schimb, carbohidraţii „răi” se găsesc în alimentele care au suferit o serie de modificări de la starea naturală prin metode de procesare sau rafinare. Aceste modificări fac ca alimentele respective să-şi piardă o mare parte din valoarea nutritivă. Mai mult, produsele bogate în carbohidraţi „răi” conţin şi mult zahăr sau făină albă, dar şi coloranţi, aditivi, arome sau conservanţi, care au efecte negative asupra sănătăţii. Pentru a-ţi menţine starea bună de sănătate şi pentru a nu-ţi pune în pericol silueta, trebuie să ai grijă cum combini alimentele. De pildă, carbohidraţii: cartofii, pastele, cerealele, pâinea sau dulciurile nu se vor combina niciodată la aceeaşi masă cu grăsimi, unt, şuncă sau smântână. Tot interzisă este şi combinarea carbohidraţilor cu proteine: carne, brânză, ouă sau peşte. Aşadar, carbohidraţii se consumă numai individual, necombinaţi, la o masă.

Carbohidraţii „buni”

 
Legumele şi fructele sunt surse foarte bogate de carbohidraţi „buni”. Pentru a-ţi lua porţia zilnică de carbohidraţi „buni”, trebuie să consumi cât mai multe legume proaspete, precum conopidă, broccoli, varză, castraveţi, spanac, ardei gras, ţelină sau ciuperci, dar şi dovlecel, vinete, fasole verde, fasole boabe, praz, linte, morcov crud, năut sau gulii. Fructele cele mai bogate în carbohidraţi „buni” sunt pepenii, caisele, merele, cireşele, murele, afinele, ananasul, kiwi, nectarinele, prunele, zmeura, căpşunile, dar şi citricele, lămâile, portocalele sau grepfrutul. Carbohidraţii „buni” se mai găsesc şi în sucuri naturale de fructe proaspete (fără adaos de zahăr), pâine de secară sau din făină integrală (nerafinată), spaghete din grâu integral nerafinat, cereale nerafinate (ovăz pentru terci), orez sălbatic, orez brun, iaurt natural (fără zahăr), biscuiţi de ovăz (fără zahăr), dulceaţă de fructe şi jeleu (fără zahăr) sau ciocolată neagră.

Citeste AICI despre cele mai bogate alimente în carbohidraţi „răi”


Citeste si
Dovleacul, medicament şi aliment în sezonul rece
Plante şi tratamente alternative contra oboselii cronice
Care sunt cele mai bune surse de Vitamina D
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Citeşte mai multe despre:   Carbohidraţii „răi”,   diabet

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

„Evali” - o nouă afecţiune indusă de ţigara electronică

„Evali” - o nouă afecţiune indusă de ţigara electronică
O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este „Evali”, o boală care în România este necunoscută, a declarat profesorul doctor Florin Mihălţan. Potrivit...

Ritualuri pentru o stare de bine în mijloc de iarnă

Ritualuri pentru o stare de bine în mijloc de iarnă
Ideea de self-care (a avea grijă de tine) este tot mai des întâlnită în ultimii ani şi nu se referă doar la grija de bază legată de sănătate, igienă, hrană etc., ci la o grijă care ţine şi de starea de...

Soluția eficientă pentru a avea picioare tonifiate și fără celulită

Soluția eficientă pentru a avea picioare tonifiate și fără celulită
Fie vara sau iarnă, picioarele tonifiate și fără celulită sunt mereu la modă. Desigur că poți să le acoperi și să nu te gândești la celulită dar poate vrei să arăți bine tu pentru tine în orice moment...

Cum facem față asteniei de iarnă

Cum facem față asteniei de iarnă
După entuziasmul și strălucirea sărbătorilor de iarnă, luna ianuarie vine cu liniște, dar și monotonie, vremea este friguroasă ne ține mult în casă, iar ziua scurtă ne lipsește de razele benefice ale...

De ce să consumi miere în sezonul rece

De ce să consumi miere în sezonul rece
Mulţi nutriţionişti consideră că mierea este un superaliment. Dincolo de calităţile sale gustative, are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare, care combat oboseala şi infecţiile...

Opinia psihologului: Cum sabotăm fericirea noastră și a celor din jur?

Opinia psihologului: Cum sabotăm fericirea noastră și a celor din jur?
Galerie Foto O relație echilibrată între doi adulți aduce creștere și are la bază încredere și susținere. Acest echilibru presupune deschidere și răbdare pentru a înțelege atât nevoile personale, cât și pe cele ale p...

Explicaţiile psihologului: Cum a apărut meditația și de ce trebuie să o luăm în serios?

Explicaţiile psihologului: Cum a apărut meditația și de ce trebuie să o luăm în serios?
Atât în Orient, cât și în Occident, oamenii meditau cu cel puțin 2500 de ani în urmă. Cu toate acestea, practica meditației a rămas mult timp în sfera relgioasă sau spirituală. Anul 1960 a adus o prima schim...

Cum să te ţii de rezoluţiile de Anul Nou

Cum să te ţii de rezoluţiile de Anul Nou
La fiecare început de an, ne propunem să facem schimbări radicale în viaţa noastră. Vrem să slăbim, să ne lăsăm de fumat, să citim mai mult, să obţinem o promovare, să câştigăm mai mult, să mergem în...

Mai multe modele de monitoare video pentru bebeluși vor fi retrase de pe piață

Mai multe modele de monitoare video pentru bebeluși vor fi retrase de pe piață
Philips România SRL a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor despre începerea unei campanii de retragere voluntară a şapte modele de monitoare video pentru bebeluşi din gama Philips...

Cum poţi face mai mult rău încercând să ajuţi

Cum poţi face mai mult rău încercând să ajuţi
Românii, oameni sentimentali şi săritori, acţionează când un om are un necaz pe stradă şi aplică metode auzite prin telefonul fără fir cum că ar rezolva suferinţa. Unele sfaturi şi acţiuni de ajutorare...

Biorezonanța și cele trei etape în care atacă bolile

Biorezonanța și cele trei etape în care atacă bolile
Diagnosticele şi terapiile din categoria tratamentelor alternative naturiste utilizează aparatura şi programele biorezonanţei. Biorezonanţa porneşte şi de la teoria agresiunii bolilor mai întâi asupra zonei...

Top 10 alimente care te ajută să slăbești repede

Top 10 alimente care te ajută să slăbești repede
Așa, pe ultima sută de metri, dacă vreți să mai slăbiți puțin înainte de Revelion și nu vă tentează programul de 3 zile pe care l-am dat ieri, o soluție de avarie este să apelați la alimentele cu...

Cum salvezi un om care s-a înecat cu mâncare

Cum salvezi un om care s-a înecat cu mâncare
Cazurile de înec cu mâncare sunt extrem de frecvente în perioada sărbătorilor. Din păcate, o simplă bucată de cozonac, de pâine sau de friptură poate fi fatală, dacă este „înghiţită”...

Ficatul şi plămânii nu dor

Ficatul şi plămânii nu dor
Specialiştii au făcut un clasament al celor mai brutale dureri, iar pe primul loc se află durerea din pancreatita acută. Tot medicii limpezesc şi greşeala de a zice „mă doare ficatul, mă doare plămânul”....

Maladiile negălăgioase sunt cele mai periculoase

Maladiile negălăgioase sunt cele mai periculoase
„Du-te la medic” nu este un sfat, trebuie să devină o poruncă, dacă vrei să prelungeşti starea ta de sănătate. Dar acest motto are nevoie de o adăugare: „du-te la medic cât mai devreme”, fiindcă...
Serviciul de email marketing furnizat de