x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Câtă apă trebuie să bei pentru a avea rinichii sănătoși

Câtă apă trebuie să bei pentru a avea rinichii sănătoși

26 Iul 2017   •   11:28
Câtă apă trebuie să bei pentru a avea rinichii sănătoși

Poți avea rinichi sănătoși dacă ești atentă la cantitatea de apă pe care o consumi, adică cea potrivită pentru organismul tău. E o idee greșită că trebuie să bei minimum 8 pahare de apă zilnic, căci vârsta, clima, stilul de viață, starea de sănătate pot fi diferite de la om la om. Iată de ce e bine să ții cont dacă vrei rinichi sănătoși, scrie clickpentrufemei.ro.

Aproximativ 60-70% din greutatea corpului este compusă din apă și fiecare parte a aceastuia trebuie să funcționeze corespunzător. Apa joacă un rol deosebit de important, deoarece ajută rinichii să elimine deșeurile din sânge și din urină. În momentul deshidratării, întreg organismul funcționează mai greu, deshidratarea severă putând duce chiar și la distrugerea rinichilor, de aceea e important să bei suficiente lichide.
Iată 6 sfaturi care te asigură că bei cantitatea potrivită și că îți menții rinichii sănătoși:


1. Recomandarea de a bea 8 pahare de apă pe zi este bună, dar nu bătută în cuie, căci este o recomandare generală. Institutul de medicină a estimat că bărbații au nevoie de aproximativ 13 pahare (3 litri), în timp ce femeile au nevoie de aproximativ 9 pahare (2, 2 litri).

 

 

×
Subiecte în articol: apă apa minerala rinichi