x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Caz medical unicat al unei adolescente: se hrăneşte printr-un tub introdus în inimă

Caz medical unicat al unei adolescente: se hrăneşte printr-un tub introdus în inimă

01 Mai 2012   •   16:15
Caz medical  unicat al unei adolescente: se hrăneşte printr-un tub introdus în inimă

Din cauza unei afectiuni unice in cazuistica medicala, o adolescenta britanica infrunta in fiecare zi moartea.
Boala sa nu a putut fi diagnosticata inca de medici, care nu pot spune nici ce anume o provoaca si nici ce tratament ar putea sa aduca vindecarea.

In varsta de 17 ani, Amy Knowles nu se poate hrani pentru ca stomacul sau nu poate digera mancarea. Din acest motiv, zilnic, timp de 12 ore, un tub conectat cu inima sa introduce in sistemul sau saunguin un lichid nutritional, asigurandu-i astfel energia necesara vietii.

Familia a descoperit destul de timpuriu problemele de sanatate ale lui Amy, atunci cand avea 11 ani, doctorii au crezut initial ca sufera de anorexie, dar au realizat ca problemele sunt mult mai grave.

Toate investigatiile medicale efectuate nu au putut oferi un raspuns concret asupra cauzelor bolii, starea fetei agravandu-se in timp, doctorii fiind nevoiti sa-i inlature intestinul gros, care nu mai functiona.

"Cea mai grea parte a bolii mele este ca nu pot sa mananc nimic, iar eu iubesc mancarea. Cand mai ies la restaurant cu prietenii nu comand nimic si glumesc cu chelnerii spunandu-le ca nu pot sa-mi permit sa-mi cumpar ceva", a declarat Amy jurnalistilor de la Daily Mail.

Parintii adolescentei sunt disperati, au contactat specialisti din intreaga lumea pentru rezolvarea cazului fiicei lor, nimeni nu a putut oferi o speranta pentru viitor. Costul investigatiilor fiind destul de mare, familia a deschis un blog de prezentare a cazului lui Amy, prin intermediul caruia au cerut si sprijin financiar.
dailymail.co.uk

×