x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Caz socant de malpraxis: O femeie a murit din cauza administrării altei grupe de sânge!

Caz socant de malpraxis: O femeie a murit din cauza administrării altei grupe de sânge!

13 Iul 2016   •   14:25
Caz socant de malpraxis: O femeie a murit din cauza administrării altei grupe de sânge!

O femeie a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect şi i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea, a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

"Incidentul a fost în data de 13 iunie şi a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei femeia a intrat în şoc postransfuzional", a spus purtătorul de cuvânt.

Colintineanu a precizat că MS a dispus Inspecţiei Sanitare efectuarea unui control, în urma verificărilor fiind suspendată activitatea unităţii de transfuzii a spitalului.

"Am dispus controale Inspecţiei Sanitare, am tras concluzii şi am suspendat activitatea unităţii de transfuzii. În acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii Bucureşti pentru ca specialiştii acestuia să vină să le facă testele de grupă şi să le livreze sângele numai pentru acel pacient. Activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată din cauză că aceasta funcţiona fără autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea", a explicat purtătorul de cuvânt.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: malpraxis sănge