x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce riști dacă dormi în pat cu animalul tău de companie

Ce riști dacă dormi în pat cu animalul tău de companie

27 Mai 2016   •   18:53
Ce riști dacă dormi în pat cu animalul tău de companie

Dacă și pentru tine animalul tău de companie este precum un membru al familiei, cu care împarți totul, e mai bine să te gândești de două ori înainte de a dormi cu el alături, scrie clickpentrufemei.ro.

Ții atât de mult la patrupedul tău, încât nu iei în seamă faptul că e posibil să există unele riscuri dacă vă odihniți în același pat. Din păcate, este posibil să-ți transmită paraziți, mai ales dacă nu obișnuiești să-l duci la veterinar în mod frecvent.

Te poate îmbolnăvi în lipsa deparazitării
Un animal de companie cere multă atenție din partea ta. Nu trebuie să faci rabat de la curățarea locului în care își face nevoile, de la baia regulată, de la plimbările de fiecare zi și mai ales de la deparazitare și de la controalele regulate la medicul veterinar. Dacă deții un câine sau dacă ești stăpâna unei pisici, la fiecare patru luni, este necesar să faci o deparazitare. De asemenea, în primele lor șase luni de viață este bine să fie vaccinați, iar anual au nevoie de o imunizare.

Pisicile îți agravează simptomele de alergie
În cazul în care ești alergică sau astmatică, e mai bine să-i pregătești pisicii tale un loc al ei pentru dormit. Mai mult, n-ar trebui să se obișnuiască să se cuibărească în patul tău pentru a trage un pui de somn peste zi. În caz contrar, e posibil să observi o exacerbare a simptomelor specific astmului și alergiei.

×
Subiecte în articol: caine pisica animal de companie somn catel