x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă bei DOAR APĂ timp de o lună?

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă bei DOAR APĂ timp de o lună?

12 Noi 2016   •   20:19
Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă bei DOAR APĂ timp de o lună?
Sursa foto: pixabay.com

La un moment dat ţi-ai spus că vei renunţa la alcool, cafea, sucuri şi alte băuturi, sub diferite motive, dar nu ai făcut-o. Şi astăzi ţi-ai băut cafeaua, nu-i aşa? Desigur, asta pentru că a devenit mai mult o dependenţă, antidotul în lupta cu somnul şi cu trezirea de dimineaţă.

Cu toate astea, Chris Bailey, un tip pasionat de productivitate, stil de viaţă sănătos şi organizarea cât mai eficientă a timpului, a reuşit să se ţină de acest plan şi a descoperit beneficiile pe care le putem obţine, pentru sănătatea noastră, consumând doar apă.

1. Vei consuma mai puţine calorii

Spre deosebire de un moccaccino, care conţine 250 de calorii, o sticlă de 500 ml de Coca-Cola, 210 calorii şi un ceai cu zahăr care poate ajunge la 30 de calorii, apa nu are nici măcar o calorie. Zero. În plus, nimic nu te hidratează mai bine şi mai eficient decât apa curată.

2. Îţi scade apetitul

Poate vei avea impresia că îţi este foame, când, de fapt, tot ce ai nevoie este un pahar cu apă. Setea şi foamea transmit aceleaşi semnale nervoase creierului.

3. Creierul tău va funcţiona mai bine

75-85% din creier este format din apă. Menţine-te hidratat şi vei avea mai multă energie, vei fi mult mai concentrat şi vei scăpa de durerile de cap.

4. Este ieftină

Nu doar persoana ta va avea de câştigat, ci şi porotfelul tău.

5. Ajută la accelerarea metabolismului

Cercetătorii au descoperit că un pahar de apă dimineaţa, înainte de micul-dejun, îţi accelerează metabolismul pentru întreaga zi, iar dacă devine un obicei, metabolismul va funcţiona într-un ritm normal. Dacă funcţionează mai lent, apar depunerile de grăsime şi senzaţia de oboseală. O creştere de 30% a ritmului metabolismului a fost înregistrată atât la femei, cât şi la bărbaţi, după ce au consumat un pahar de apă.

6. Te ajută în lupta cu acneea

Dacă ai probleme cu tenul şi îţi apar multe coşuri, apa ajută la menţinerea umidităţii şi hidratării pielii, împiedicând astfel uscarea acesteia, cauza celor mai multe dintre probleme.

7. Prevenirea bolile de stomac şi de rinichi

Chiar dacă vei face mai multe drumuri la baie din cauza consmului de apă, vei menţine rinichii sănătoşi, pentru că aşa vei elimina impurităţile, iar problemele de stomac apar mai rar, apa ajutând digestia.

8. Protejează inima

Deshidratarea îngroaşă sângele, iar inima va trebui să depună un efort considerabil pentru a-l pompa în tot corpul. Un studiu a arătat că mai mult de cinci pahare de apă pe zi reduc şansele unui infarct miocardic cu 41 de procente, comparativ cu un consum de două pahare pe zi.

9. Dacă nu bei apă, uită de sala de fitness

Un corp deschidratat nu va da niciodată randament la sala de forţă. Nu contează dacă bei doi litri la sala de sport, dacă în timpul zilei nu ai băut nici măcar un pahar.

Sursa: Indy100.com

×
Subiecte în articol: apă consum de apa beneficii apa sanatate