x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce tratezi cu ulei de măsline

Ce tratezi cu ulei de măsline

26 Dec 2017   •   12:27
 Ce tratezi cu ulei de măsline

Îl pui în salate și în alte preparate reci – dar știai că uleiul de măsline poate fi folosit pentru alinarea unor afecțiuni digestive și reumatice, în paralel cu tratamentul recomandat de medic, scrie clickpentrufemei.ro.

Efectele consumului de ulei de măsline sunt vizibile pe termen lung. Reduce colesterolul rău, protejează celulele, mărește cantitatea de grăsimi benefice în sânge, le elimină pe cele nocive depuse pe pereții arterelor. Din aceste motive este recomandat în bolile de ficat, pentru eliminarea pietrelor la vezică și pentru prevenirea artritei.

Litiaza biliară

Uleiul de măsline este ușor laxativ și stimulează activitatea colecistului, de aceea s-a dovedit util în afecțiuni ca litiaza biliară (pietre la fiere). Preventiv, ia 3 linguri de ulei cu înghițituri mici, între mese. Dacă deja te confrunți boala, reduci intensitatea durerilor dacă bei între 3 și 10 linguri de ulei pe zi (50-150 ml), tot între mese, în amestec cu zeama stoarsă de la 1-2 lămâi.

Paraziții intestinali

Copiii sunt cei care suferă adesea din cauza infestării cu paraziți intestinali, dar și adulții pot avea această problemă. Lipsa poftei de mâncare, paloarea, durerile abdominale sunt semne ale prezenței paraziților. Leacul constă dintr-o lingură de ulei de măsline amestecată cu zeama de la o lămâie.

×
Subiecte în articol: ulei de masline litiaza biliara